producenti

Sutra premijera mjuzikla „Producenti“ na Terazijama

Brodvejski mjuzikl „Producenti“, po tekstu Mela Bruksa i Tomasa Mihena, uz muziku i songove Bruksa, a u režiji Juga Radivojevića premijerno će biti izveden sutra uveče u Pozorištu na Terazijama.

„Producenti“ su do sada najsloženiji projekat u ovom pozorištu i najzahtevniji za izvođače, kako za soliste tako i za članove hora i baleta. Komad ima 127 uloga, 150 kostima, 12 promena dekora, a uz veliki broj performera učestvuje i kompletan orkestar.

U glavnom delu ansambla su Slobodan Stefanović, Jelena Jovičić, Nebojša Dugalić, Miroljub Turajlija i, u alternaciji, Andrija Milošević i Milan Antonić, uz doajena Nikolu Simića koji po prvi put nastupa u mjuziklu.

Povezana vest:  BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE, repertoar za JANUAR 2011

Ova hit komedija je od 2001. godine izvedena oko 2.500 puta i osvojila nagrade „Toni“ u 12 kategorija. Uspešno je filmovana, prevedena je na čak 15 jezika, a na 16. – srpski – to je učinio Slobodan Obradović.

Muzički aranžer za beogradsku postavku je Ivan Ilić, koreograf Igor Barberić, dirigent Milan Nedeljković, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Marina Medenica.

Povezana vest:  Glumac Vojislav Brajović otvara "Dane komedije"

Ansambl je počeo pripreme 7. decembra i do sada održao čak 60 proba, jer je, kako ističe reditelj Radivojević, reč o veoma komplikovanom scenskom materijalu.

Što se tiče sadržaja, predstava je „idealna da se igra u naše vreme“, mada je originalni film nastao još 1968. godine.

„Tema je kako projekti koji to ne zaslužuju po svom kvalitetu dobijaju toliki marketinški prostor da deluju kao najbolji. To je ono što nas u ovoj branši tišti“, objašnjava Radivojević.

Povezana vest:  U maju završetak obnove galerije Miće Popovića

Prema najavi Dugalića, u ulozi glavnog producenta, tekst pored aktuelnosti ima i dobru dramaturšku strukturu i veliki raspon likova.

„Priča je zabavna, brza i duhovita. Situacioni raspon je zanimljiv što daje dinamiku“, tvrdi on i dodaje da se predstava od dva sata i 15 minuta gleda sa žarom i nestrpljenjem šta će biti u sledećoj sceni.