U nedelju, 02. jula, svečano je otvoreno treća sezona Pozorišta Teatrijum premijernim izvođenjem predstave „Roditelji“. Predstava je u produkciji Omladinskog pozorišta Dadov, glume Lazar Đukić, Ivana Dudić, Joakim Tasić i Brankica Sebastijanović, dok režiju potpisuje Marko Čelebić. 

Publici se pre predstave obratio i pozdravio Tihomir Stanić, dramski umetnik i jedan od osnivača Teatrijuma. On je najavio više od 60 različitih predstava ove sezone. „Biće to kao i dosada, jedna vrsta praznika, radosti i veselja, u toj simbiozi koja postoji hiljadama godina između gledalaca i scene gde se prenose neke istine o svetu u kome živimo!“  
 
Predstava „Roditelji“ je komedija, zasnovana na motivima dela „Bog masakra“ Jasmine Reze. Na duhoviz način prikazuje moderno, zapadno roditeljstvo, i kako ono utiče na decu, ali i same roditelje.  
 
Predstavu ćete moći da pogledate i u ponedeljak, 03. jula, od 21h.
 
Ove nedelje u Teatrijumu vas očekuje još jedna premijera, predstava „Ljubaf“. Fenomenalnu glumačku postavu čine Branislav Zeremski, Elizabeta Đorevska i Dubravko Jovanović, dok režiju potpisuje Erol Kadić.  
 
Ovaj komad se na duhovit način bavi najbitnijim osećanjem, ljubavlju: 
„Predstava LjUBAF govori o ljudskim odnosima i pokreće niz pitanja o životu:
Šta je ljubav? Kako je naći ? I kad je nađemo, kako je održati u životu, u ovom svetu koji ponekad  izgleda potpuno okrenut naopačke?
Dvojica  školskih prijatelja, ponovo se  susreću i tada  jedan spreči ovog drugog  u  pokušaju da skoči u reku.“
 
Pored predstave Ljubaf, čije premijerno izvođenje je zakazano za utorak, 04. jul u 21 čas, a igraće se i u sredu, 05. 07, i nedelju, 09.07. 
Ove nedelje, publika će imati priliku da pogleda i predstave: 
– „Luča Mikrokozma“ u izvođenju Petra Božovića i hora Prvog beogradskog pevačkog društva, 06.07. 
– „Zlostavljanje“ Ive Andrića, u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, 
– „Simfonija Crnjanski“, autorsko delo Đorđa Markovića u produkciji Dadova i Fakulteta dramskih umetnosti. 
Foto: Pozorište Teatrijum promo
Povezana vest:  Ovacije za Milutina!