U knjizi Minimalisti: Voli ljude, koristi stvari autori Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodimas, poznatiji kao Minimalisti, idu dalje od pukog raščišćavanja da bi pokazali kako minimalizam otvara prostor za preispitivanje i isceljenje sedam osnovnih odnosa u našem životu koji se vezuju za pojmove: stvari, istina, sopstvo, novac, vrednosti, kreativnost i ljudi. Oni koriste lična iskustva, kao i iskustva ljudi koje su sreli na svom minimalističkom putu, kako bi predstavili jedinstveni šablon za potpuniji i smisleniji život.

Zamislite minimalistički život – život s manje stvari, manje nereda, manje stresa, manje dugova i manje nezadovoljstva – život s manje ometanja. Potom zamislite život uz više – više vremena, više značajnih međuljudskih odnosa, više rasta, više doprinosa i više zadovoljstva – život pun strasti, neopterećen zamkama haotičnog sveta oko vas. To je život koji se planira, a da biste ga ostvarili, moraćete da se oslobodite nereda koji vam smeta.

Povezana vest:  Legenda, nova distopija za mlade

Minimalizam ne znači živeti bez ičega, već živeti sa dovoljno. Hranite se zdravo, spavajte dovoljno, vežbajte svakodnevno i ne trošite energiju na površne odnose sa drugim ljudima.

Poslednje poglavlje ove knjige postavlja vam važna pitanja o životu koja imaju za cilj da vas navedu na razmišljanje. Knjiga je osmišljena tako da vam pomogne da se aktivno uključite u svako poglavlje, čitajući sadržaj više puta, vodite beleške, ističete pasuse, pravite spiskove i, što je najvažnije, konačno nešto preduzmete.

Povezana vest:  Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta u MAU: „Boje Afrike– kreativne radionice i izložba radova”

„Diogen i Epikur su nas učili da je jedini pravi put do sreće da cenimo ono što imamo. Avaj, učenja epikurejaca su zaboravljena ili iskrivljena, a istočnjačke tradicije su donedavno bile tuđe našoj psihi. Ovo je neophodna knjiga u našem vremenu.“ – Adrijan Makinti, autor bestselera Lanac

Džošua Filds Milbern, bestseler autor Njujork tajmsa i međunarodni govornik, i Rajan Nikodimas, poznati pisac i govornik, pomažu milionima svojih pratilaca da žive smislenije putem svoje veb-stranice, knjiga, podkasta i dokumentarnih filmova.

Povezana vest:  „Umetnici.Sad!”: Nova normalnost predstavljanja kulturnih sadržaja

Pronađite i vi zadovoljstvo u jednostavnosti – jer suprotno nikada ne uspeva. Bestseler Minimalisti: Voli ljude, koristi stvari dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.