Vulkan izdavaštvo i Galerija Matice srpske vas s velikim zadovoljstvom pozivaju na promociju knjige istaknute autorke Milene Trobozić Garfild Umetnost je naš posao, u četvrtak 31. avgusta na Trgu galerija 1 u Novom Sadu, s početkom u 19.00 sati.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti. U knjizi Umetnost je naš posao umetnost je upravo osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice knjige, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskoga duha.
Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – ova knjiga postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Milena Trobozić Garfild diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost. Radila je kao književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor, advertajzing i PR menadžer i konsultant. Tokom devedesetih godina bila je jedan od pionira u nezavisnim pozorišnim produkcijama (Zapali meIza kulisa). Radila je na mestu PR direktora agencije Saatchi & Saatchi Balkans, kao i na mestu izvršnog urednika časopisa za vizuelne umetnosti New Moment. Autor je knjige Mali saveti za bolji život (Samizdat B92). Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svetOtadžbinaŠavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa. Živi na relaciji Beograd–Vašington.

Povezana vest:  Uspomene kraljice Natalije Obrenović u knjizi „Ruža i trnje" od srede u prodaji

Knjigu Umetnost je naš posao možete pronaći na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.