Uporavo je objavljen Almanah Navala Ravikanta, vodič do bogatstva i sreće, u izdanju Kontrast izdavaštva. Mnogi radoznali čitaoci već poznaju slavnog preduzetnika i investitora, Navala Ravikanta, najviše sa Tvitera, iz podkasta i eseja. Ravikantov Almanah je izvanredan spis u kojem su prikupljene mudrosti i decenijsko životno i poslovno iskustvo svetski poznatog biznismena, koji se bavi dvema temama koje su naizgled protivurečne: graditi bogatstvo i živeti smislen i spokojan život. Jedan od najuticajnijih anđela-investitora, osnivač platforme za investicije AngelList, čitaocima daje konkretne savete o tome kako da steknu bogatstvo, ali i o tome kako da ga pravilno i smisleno koriste, sa snažnim fokusom na krajnji cilj – a to su dostizanje slobode, dobar život, i pomaganje bližnjima i zajednici u kojoj živimo.

Povezana vest:  Kupi knjigu i izaberi Avon proizvod!

Navalov Almanah će rado čitati 25-ogodišnjak koji želi da napreduje u karijeri ne gubeći iz vida razvoj sopstvene ličnosti, 30-godišnja preduzetnica koja traga za ravnotežom između posla i privatnog života, 40-godišnji life coach koji želi da produbi svoje znanje i proširi spektar dobrih saveta.

Knjigu je priredio Erik Jorgenson, i sam preduzetnik i investitor. Jedan je od osnivača Zaarly-ja i autor bloga koji prati preko milion čitalaca.

Knjigu „Almanah Navala Ravikanta“ možete da poručite po akcijskoj ceni sa 25% tokom oktobra. 

Povezana vest:  Poetičan i sveobuhvatan letopis - "Put Ludog konja: Istorija plemena Lakota" Džozefa M. Maršala III

Odlomak iz jedne Navalove lekcije o novcu:

Novac je vrhunski alat za sticanje slobode.

Nemojte biti osoba koja tvrdi da je novac koren svakog zla, da vam nije potreban da biste bili srećni i da zato i niste zainteresovani za sticanje bogatstva. Sve ove tvrdnje su tačne, ali samo u izvesnoj meri. Ipak, mnogi ih koriste da bi opravdali svoj ustaljeni način razmišljanja i prihvatanje “statusa kvo”. Istina je ipak da je novac dobro imati, posebno ako znate kako da ga koristite. Da biste promenili odnos prema novcu, najpre morate prihvatiti da je novac nešto što možete imati i da vam novac može dati slobodu. Da njime možete kupiti vreme kako biste proživeli prave životne vrednosti – priliku da provedete više vremena sa svojom porodicom, pomognete onima kojima je potrebno, da razvijate svoju ličnost, da više plešete,… Zato je važno da naučite kako da pravilno igrate igru novca. Biti u strahu da ćete izgubiti ono što ste zaradili ili biti nezadovoljan onim što imate je nezdrav pristup. Krajnji cilj nije da imate još više novca, jer sam novac vas neće odvesti nikuda.