„Polje meduza“ Ota Oltvanjija klasičan je detektivski roman, savremeni triler i hronika jednog društva.

On samo želi da otkrije šta se desilo s njegovom ženom o čijoj se sudbini ne zna ništa poslednjih deset godina. Za taj posao nema idealnijeg od Skeptika – nekad novinara, danas majstora za rešavanje problema.

Prema rečima autora, „krimić je moja prva ljubav, i kao čitaoca i kao pisca. Kriminalistički element oduvek je bio prisutan u svim mojim delima, bilo da su ona bila horor ili naučna fantastika. Želeo sam uzbudljivu priču, intrigantnu manju misteriju i detektiva koji će strpljivo razgovarati sa stotinama ljudi i sretati raznovrsne sudbine, polako rasplićući zamršeno klupko. Zamislio sam da roman govori o nama, o ovom trenutku, ali i o prošlim vremenima, o bivšoj državi, koliko je ona uticala i još utiče na živote svih nas, u naglašeno realističnom ključu, možda najviše što sam uspeo do sada.“

Povezana vest:  Posle 62 godine u subotu na Bemusu Hristićeva opera

U „Polju meduza“ Oltvanji gradi suptilnu rezonanciju teksta sa širim kulturno-istorijskim planom, od socijalizma do tranzicionog kapitalizma, od bivše Jugoslavije do današnjeg Beograda, i nazad. Na kraju, čitalac će se zajedno sa pripovedačem zateći izmenjen u briljantno ispisanoj književnosti tuge, nezalečenih porodičnih odnosa i neobičnih balkanskih sudbina.

„Polje meduza“ možete naći od srede 18. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  "Neobično putovanje gospodina Daldrija" Marka Levija