Sutra, 21. oktobra, počinje 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga, na kome će Vulkan izdavaštvo predstaviti niz noviteta domaće i strane književnosti, kao i knjiga za decu u izdanju Vulkančića. Svoje nove knjige će potpisivati svetski hit pisci i neki od najznačajnijih domaćih autora.

Posebno zadovoljstvo posetiocima Beogradskog sajma doneće prilika da se druže sa francuskom autorkom Kristel Petikolen, čije su knjige Razmišljam previše, Moje dete razmišlja previse i Razmišljam bolje svetski hitovi. Petikolen će svoje knjige potpisivati 28. oktobra od 18 sati, a istog dana od 16.30 posetioci štanda Vulkan izdavaštva imaće priliku da upoznaju italijanskog pisca Jakopa de Mikelisa, autora knjige Stanica.

Drugog dana, u nedelju, 22. oktobra, na Beogradskom sajmu knjiga svoja nova izdanja potpisivaće Olivera Jovanović i Miodrag Majić. Jovanovićeva će se na Sajmu predstaviti svojim novim romanom Noesis od 17 sati, dok će sat kasnije, čitaoci imati priliku da dobiju potpisan primerak zbirke priča U ime naroda Miodraga Majića, jednog od najtiražnijih domaćih autora.

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama Repertoar za APRIL 2013.

Najuzbudljivi dani u „mesecu knjige“ verovatno će biti subota i nedelja, 21. i 22. oktobar, kada se preklapaju Vulkanov i Beogradski sajam knjiga. Još samo tokom ta dva dana u 32 knjižare Vulkan širom Srbije i putem dva sajta – vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs, TOP 30 najčitanijih naslova, kao i svi noviteti iz beletristike i dečje književnosti, moći će da se nabave po cenama sniženim 30%, dok će za verne čitaoce biti obezbeđen popust od 40%, 50% i 60% na odabrane naslove.

Povezana vest:  „Dečak sa koferom“ premijerno na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“

Na Beogradskom sajmu knjiga, kao i uvek, veliki broj naslova Vulkan izdavaštva takođe će moći da se kupi po sniženim cenama. Tako da će ljubitelji knjiga imati priliku da nabave naslove koje su propustili tokom Vulkanovog sajma knjiga.

S obzirom da publika u Srbiji obožava njene naslove, hit 66. Međunarodnog sajma knjiga sasvim sigurno biće nova knjiga Džodžo Mojes U tuđim cipelama. Ova bestseler autorka, čije su knjige prevedene na 28 jezika i prodate u više od 40 miliona primeraka, u novom romanu na maestralan način ispisuje dirljivu povest o snazi ženskog prijateljstva.

Kroz priču u kojoj posle svih muka ljubav pobeđuje nasilje, posetioce Beogradskog sajma povešće Olivija Ruis novom knjigom Slušaj kako kiša pada, a stiže nam i uzbudljiva priča prepuna emocija od autora bestselera Dok se kafa ne ohladi. Nova knjiga Tošikazua Kavagučija Za sreću je dovoljna šoljica kafe vraća nas u kafić koji je očarao milione čitalaca širom sveta i upoznaje sa četiri nova putnika kroz vreme.

Povezana vest:  Premijera mjuzikla ,,Neki to vole vruće“ na sceni Narodnog pozorišta u Nišu

Romanom Naš greh, koji će biti predstavljen na štandu Vulkan izdavaštva, svoju trotomnu, romantičnu, u milionima primeraka prodatu sagu, zatvara Mersedes Ron, dok četiri decenije nakon prvog objavljivanja, Vulkan izdavaštvo na Sajam knjiga donosi i roman Kristina nenadmašnog majstora misterije i teskobe Stivena Kinga.