pozoriste_maske

Tajni dnevnik Adrijana Mola u produkciji Studija Centra

Premijera predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola“, po motivima romana Sjua Taunsenda u izvođenju polaznika Master grupe Centra za kulturnu edukaciju „Studio Centar“, biće održana 3. marta u pozorištu Dadov u Beogradu.

Režiju je radio Aleksandar Marković, koreografiju Dragana Šujak, a u predstavi igra 16 mladih ljudi, koji su šest meseci radili na jednom od najpopularnijih tinejdžerskih romana, najavljeno je iz Studija Centra.

Povezana vest:  Tri knjige nagrađene Ninovom nagradom na popustu od 40%

„Tajni dnevnik Adrijana Mola“ je priča o pubertetskim danima i buđenju iz idealizovanog sna o tome šta je život. Radnja je smeštena u osamdesete godine 20. veka, u industrijsku zonu Velike Britanije i predstavlja duhovitu i inspirativnu priču, namenjenu svim onim „odraslima“ i večitim pubertetlijama.

Centar za kulturnu edukaciju – Studio Centar je osnovan 2006. godine, a u proteklih pet godina, u produkciji tog Centra izašlo je deset pozorišnih predstava namenjenih tinejdžerima, od kojih su „Baš naš kabare – predstava na osam svetskih jezika“ i „Mi deca sa stanice Zoo“

Povezana vest:  Spektakl na otvorenom - KARMINA BURANA sa 400 učesnika na Trgu republike u Beogradu 2. septembra

postigle značajne uspehe na festivalima u Srbiji, Austriji i Nemačkoj.

Studio Centar za početak aprila planira postavljanje predstave „21.12.2012.“ autora i reditelja Nenada Radovića.