Jednostavna i opuštajuća knjiga čije se priče, i zabavne i tužne, odigravaju na pozornici frizerskog salona, „Ko te šiša!“ Irene Petrović pronicljivo i duhovito predstavlja naše naravi u vremenu brzog življenja.

Frizerke i frizeri su majstori one vrste kojima neobavezno otvaramo dušu i koji umeju i da klupko života razmrse makazicama i mašinicama. Tako ulepšane i rasterećene, mušterije ponovo kreću u sudbinske avanture. I zato ne treba da se zaboravi da su frizerski saloni mesta gde se menjaju naši životi. Ovo su priče o tim promenama…

Povezana vest:  Ekskluzivno: Etgar Keret - specijalni gost Noći knjige!

„Kroz preduzetništvo sam dobila toliku količinu informacija da sam razmišljala na koji način da to ’isfiltriram’. Pisanje je bilo najadekvatnija opcija! Tako je dobar deo iz glave prenet na papir, koliko da malo oslobodim memoriju. Imajući želju da olakšam čitaocima u ovom vremenu ’brzog življenja’, odlučila sam se za kratke priče. Čitalac tako nema obavezu da koristi bukmarker nego samo da otvori knjigu na nasumice izabrano mesto. Ako krene redom, neka se spremi na suze i smeh naizmenično. Knjiga je svakodnevica svakog od nas, mnogi će se prepoznati u njoj, a nastala je na semaforima beogradskih raskrsnica dok sam snimala svojim glasom ono što je moralo izaći iz glave ’pod hitno’. Ne zaboravite na činjenicu da ’Gugl ne zna što frizer zna’“, kaže autorka.

Povezana vest:  Komad Samo obična kurva na sceni Kult premijerno 2. oktobra

„Ko te šiša!“ Irene Petrović možete nabaviti od subote 13. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.