U knjizi „Berlin: Pad 1945.“ Entoni Bivor, jedan od najpoznatijih vojnih istoričara današnjice, koji je našoj čitalačkoj publici poznat po knjigama „Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.“, „Misterija Olge Čehove“ i „Drugi svetski rat“ donosi nam napetu priču o konačnom sukobu Crvene armije i nacističkih snaga ispripovedanu većinom iz ugla običnih vojnika i građana.

Koristivši u potpunosti pristup donedavno zapečaćenim sovjetskim arhivima, kao i nemačke, američke, britanske, francuske i švedske izvore, Bivor je rekonstruisao različita iskustva miliona ljudi zahvaćenih samrtnim ropcem Trećeg rajha. „Berlin: Pad 1945.“ prikazuje ne samo surovost i očajanje grada pod opsadom nego i retke trenutke krajnje humanosti i herojstva. Ova knjiga sadrži takođe i nova otkrića o motivima koji su naveli Staljina na užurbani napad na grad. Knjiga će sigurno privući sve čitaoce zainteresovane za vojnu istoriju i Drugi svetski rat, a obrađuje temu na način koji u dogledno vreme neće biti nadmašen.

Povezana vest:  Baletska škola NFI na seminaru Skale u Firenci

„Berlin: Pad 1945.“ možete nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.