Nakon enormnog uspeha knjige Toksični ljudi, Bernardo Stamateas nastavlja da otkriva ključeve za lečenje emocionalnih ožiljaka, predočavajući istovremeno načine za uživanje u unutrašnjem miru. Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu Toksične emocije koja se na drugačiji način fokusira na koncept „toksičnosti“.

U svojoj nameri da višestruko ispita prirodu emocija, Stamateas polazi od pretpostavke da je za identifikovanje toksičnih emocija najvažnije prvenstveno upoznati sebe, budući da će nam ta spoznaja omogućiti da se na bolji način povežemo kako sa drugima, tako i sa samima sobom.

Povezana vest:  Oktobar – mesec knjige u Kreativnom centru!

Skrivanje emocija, odnosno njihovo potiskivanje – uz ubeđenje da će one na taj način nestati – predstavlja veliku grešku. Toksične emocije će se, uprkos tome, i dalje ispoljavati, dovodeći nas pritom do zbunjenosti, apatije i letargije.

Ova knjiga veoma dobro objašnjava razliku između onoga što je zdravo i što je štetno na emocionalnom nivou. Podeljena je na 15 poglavlja, a svako govori o određenoj emociji i objašnjava kakav je ciklus svake od njih, kao i kada i zašto može postati toksična za nas i našu okolinu. Na kraju, autor nudi niz jednostavnih strategija za izlazak iz ovog negativnog kruga.

Povezana vest:  Prvi put na srpskom jeziku – „Usamljeni putnik“ Džeka Keruaka u prodaji od 24. decembra

Sjajna knjiga Bernarda Stamateasa, poznatog argentinskog psihologa, teologa, terapeuta i životnog trenera, Toksične emocije, dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.