Od autorke uzbudljivog romana More uspomena Fione Valpi stigla nam je još jedna divna pripovest prepuna snažnih emocija, impresivno delo inspirisano istinitim pričama o francuskim izbeglicama koje su tražile utočište u Kazablanki tokom Drugog svetskog rata. Ljubavne priče iz Kazablanke otkriće nam može li nova perspektiva pomoći da tragediju pretočimo u nadu i pronađemo utehu koja nam je potrebna da izlečimo slomljeno srce.

Radnja je smeštena u Maroko, 1941. godine. Pošto je Francuska pala pod nacističku okupaciju, dvanaestogodišnja Žozi beži sa porodicom u Kazablanku, gde čekaju priliku da odu u Ameriku. Život je ovde intenzivan poput svetlosti sunca, a svaki prizor, miris i zvuk preplavljuju čula u tom svetu toliko drugačijem i dalekom od nevolja kod kuće – i Žozi se to sviđa.

Povezana vest:  Biografija „Tesla: pronalazač modernog“ Ričarda Mansona u prodaji od 31. maja

Sedamdeset godina kasnije, još jedna izgubljena duša stiže u ovaj očaravajući lučki grad, tražeći novi život. Zoi se suočava sa brojnim izazovima na nepoznatom mestu. Ali kada ispod podnih dasaka ćerkine spavaće sobe pronađe malu drvenu kutiju i dnevnik iz 1940, Zoi otkriva unutrašnji svet mlade Žozi, koja je nekada imala isti pogled na Atlantski okean, ali je poznavala jednu sasvim drugačiju Kazablanku.

Povezana vest:  Krug se zatvorio - devet priča Đorđa Lebovića u prodaji od 19. novembra

Ubrzo Zoi počinje da vidi svoj novi dom Džozinim očima.

U romanu ćete se susresti sa brojnim istorijskim ličnostima, što priči daje autentičnost. Fiona Valpi piše o neverovatnim pojedincima koji su preuzeli veliki rizik, ali čija hrabrost nikada neće biti zaboravljena.

Knjige Fione Valpi prevedene su na više od 20 jezika i nalaze se u samom vrhu top-lista.

Povezana vest:  Debitantski roman Miloša Živkovića "Bife Frojd"

Raskošan roman koji obavija magijom Ljubavne priče iz Kazablanke dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.