U Beogradu, u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, u nedelju 21. aprila 2024. godine održaće se izuzetan događaj – koncert „Wiener talenti – Na krilima muzike“. Početak koncerta zakazan je za 19:00 sati, ulaz je slobodan i očekuje se da će privući veliki broj ljubitelja muzike.
Muzička manifestacija okupiće deset izuzetnih mladih talenata iz Srbije, učenika muzičkih škola koji su se istakli svojim radom i talentom. Podršku mladim muzičarima pružiće renomirani pijanista Stefan Đoković, koji će zajedno s njima deliti scenu.
Koncert predstavlja deo projekta “Na krilima muzike” koji, zahvaljući podršci Wiener Städtische osiguranja, ima za cilj da promoviše i osnaži mlade talente iz oblasti klasične muzike. Kroz dodeljena priznanja  “Wiener talenti” mladim umetnicima, prošle godine, projekat je afirmisao značaj muzičkog obrazovanja i potrebu za njegovom daljom promocijom među mladima.
Ovaj događaj predstavlja kulminaciju muzičkog karavana “Na krilima muzike”, koji je pod pokroviteljstvom prve dame Srbije, gospođe Tamare Vučić, tokom prethodne godine obišao 12 gradova Srbije, sa ciljem promocije klasične muzike i kulturnog nasleđa.
Promovišući vrednosti muzičkog obrazovanja i talenata među mladim generacijama, očekuje se da će ovaj događaj dodatno doprineti razvoju kulture i umetnosti u Srbiji.
Foto: Marko Daniel
Povezana vest:  Specijalna Vulkan akcija: Platiš 2, čitaš 3 knjige od 27. februara do 9. marta na sajtu vulkani.rs