Vulkan izdavaštvo objavilo je TikTok hit i izdavačku senzaciju Gambit lopova. Roman autorke Kejvion Luis objavljen je na više od 20 jezika, izbor je Amazonovih urednika za najbolju knjigu godine za mlade, a otkupljena su i filmska prava.

U središtu priče je Rozalin Kvest, koja je odrasla u legendarnoj porodici lopova, uz jedno jedino pravilo: da ne veruje nikome. Iako joj je talenat da se izvuče iz teških situacija, ona ima druge planove na umu. Želi da pobegne i počne od nule, ode na fakultet i vodi običan život. Baš kada reši da napusti porodični posao, njena majka je oteta, a jedina šansa da je izvuče iz kandži otmičara jeste da pobedi u Gambitu lopova – opasnom takmičenju za najbolje lopove na svetu. Glavna nagrada: šta god poželi.

Povezana vest:  Zagrebačko kazalište mladih gostuje u Narodnom pozorištu

Da bi pobedila, ona mora da nadmudri sve svoje konkurente, uključujući i svog najvećeg rivala iz detinjstva. Ali može li da bude bolja od zgodnog, šarmantnog dečka koji igra za njeno srce i možda krije najopasniju tajnu od svih?

„Prepun pljački koje oduzimaju dah, složenih odnosa, visokih tenzija i likova koje biste pratili bilo gde, Gambit lopova će vas uhvatiti od prve stranice i nikada vas neće pustiti. Nećete želeti da prestanete da čitate.“ – Kirkus

Kejvion Luis piše romane za mlade prepune uzbuđenja i neizvesnosti. Radila je kao bibliotekarka, a od svoje šesnaeste godine radi sa mladim čitaocima. Kada ne piše, rado posećuje eskejp rumove, skače iz aviona i povremeno odlazi na planinu, gde tenira kung-fu. Iako je rođena u Luizijani, i često posećuje svoju porodicu na Bahamima, sada najviše vremena provodi u Njujorku – dok je ne odvuče potraga za nekom novom avanturom.

Povezana vest:  Pozorište i producent: "Mama mia" u skladu sa tekstom

Ukoliko volite knjige Holi Džekson i Adrijane Mejder, triler Kejvion Luis je dobar izbor za vas.

Roman koji je dobio Voterstons nagradu za mlade čitaoce za 2024. godinu Gambit lopova dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.