Umetnica Mirjana Boba Stojadinović najavila je da će se osvrnuti na prvih 25 godina rada izložbom „Mestopriča“, koja će biti otvorena 8. maja (19:00) u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).

„U okviru izložbe ‘Mestopriča’ predstavljam devet radova koji su za mene čvorišta u kojima osećam da sam zaokružila misaone i izvedbene procese u poslednjih 25 godina, od prve samostalne izložbe 1998. godine“, saopštila je umetnica.

Povezana vest:  Od danas u svim Delfi knjizarama - akcija Mesec ljubavi

Izložba „Mestopriča“ traje do 25. maja u Galeriji ULUS, a Stojadinović je navela da je to osvrt na njen „dosadašnji umetnički rad, ili ono što se u stručnoj terminologiji naziva poluživotna retrospektiva“.

Navevši da u svom radu kao osnovna materijalna sredstva koristi fotografiju, tekst, zvuk, glas i svetlost, i njihove skulpturalne kvalitete, Stojadinović je dodala da je zanima zanima „rad sa i za ograničeni broj publike, eksperimentišući sa načinima na koje iskustvo može da se podeli“.

Povezana vest:  Areté predstavlj roman Alehandra Hodorovskog “Gde ptica peva najlepše”

„Ovom izložbom želela sam da i sama sagledam svoj rad u celini, da vidim trajektorije koje je on pravio kroz vreme i prostor. Na izvestan način, oslobađanje balasta prošlog vraća me na početak“, navela je umetnica.

Stojadinović je diplomirala slikarstvo 2002. godine i potom magistrirala crtež na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala je likovnu umetnost na Institutu Pit Cvart u Roterdamu i Fakultetu umetnosti u Plimutu.

Povezana vest:  Spoj ljubavi i muzike u romanu Džulijet