pozoriste_maske

Počele pripreme za pozorišne susrete Joakim Vujić

Narodno pozorište u Pirotu priprema se da posle osmogodišnje pauze ponovo bude domaćin Susreta profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ koji se održavaju sredinom maja.

Pirotsko pozorište će kao domaćin na 47. Susretima nastupiti sa svojom najgledanijom predstavom „Kir Janja“, u režiji Boška Dimitrijevića.

Direktor Narodnog pozorišta Gradimir Filipović rekao je da se uveliko pripremaju za ovaj značajan republički festival koji se sa nestrpljenjem očekuje u Pirotu.

Povezana vest:  Brojne zvezde uručivaće Tonije

-Selektor Susreta je upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović koji će od 12 predstava pozorišta izvan Beograda, odabrati sedam koje će se naći u zvaničnoj konkurenciji Susreta čiji ćemo mi biti domaćini – rekao je Filipović.

-Uputili smo poziv svim profesionalnim pozorištima da prijave svoje predstave, a konačan spisak učesnika biće poznat do 10. aprila – kazao je Filipović.

Povezana vest:  Retrospektivna izložba - 60. godina Kratkog metra

On je napomenuo i da se Susreti održavaju sredinom maja a da će tačan datum biti poznat uskoro.

-Čeka se tačan datum za ‘Sterijino pozorje’ u Novom Sadu. Postignut je dogovor da ‘Joakim Vujić’ bude održan nedelju dana pre ‘Pozorja’ – kazao je Filipović.