novi-DAN-KNJIGE-2

Obeležavanje Svetskog dana dečje knjige

Srpska sekcija IBBY u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda obeležava Međunarodni dan dečje knjige 2011, koji se u celom svetu proslavlja 2. aprila, na rođendan Hansa Kristijana Andersena.

1. april, petak

– 11.00 časova u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“ održaće se književna radionica koju će voditi dečji pisac Ljubivoje Ršumović. Tim povodom nagradu (laptop)  za najuspešniji književni rad na konkursu BGB čija je tema bila „Kako bi Tom Sojer danas izgledao“ a koji je raspisan putem socijalne mreže Facebook dobiće Sofija Pantić, učenica petog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

Povezana vest:  Nova knjiga „Meine liebe Milica " autorke S. M. Veljković, u izdanju Evro Book-a

– U saradnji Dečjeg odeljenja Biblioteke grada Beograda i Srpske sekcije IBBY-ja u Biblioteci „Čika Jova Zmaj“ biće otvorena izložba na kojoj će biti predstavljene ilustracije Boba Živkovića i knjiga Ljubivoja Ršumovića, ovogodišnjih kandidata Srbije za Andersenovu medalju.

– Mala velika knjiga iz Novog Sada četvrtu godinu u Kameničkom parku sadi drvo posvećeno dečjem piscu. Ove godine  drvo je posvećeno Dušky Trifunoviću.

Povezana vest:  Tribina organizacije "Bazaart" o školi i drami

2. april, subota

– Akcija: Slavni čitaju svoje omiljene knjige za decu

12.00 Knjižara Dereta, Knez-Mihailova, Beograd

12.00 Knjižara Delfi, SKC, Beograd

12.00 Knjižara Mala Velika knjiga, Pozorište mladih, Novi Sad

Plakat u čast Međunarodnog dana dečje knjige, koji je ilustrovao Bob Živković, biće istaknut u stotinama knjižara i biblioteka širom Srbije.