FTR_Music_theme

Izložba “Face the Reflection” fotografa iz Beograda i Prištine

Izložba“Face the Reflection” offline izložba fotografija će biti otvorena 14. april u 20h i trajaće do 17. april, 2011 u KC “Grad”, Ul. Braće Krsmanović 4.

Slični smo koliko god mi mislili da smo različiti. Nakon tri meseca neverbalne komunikacije na sajtu www.facethereflection.com

-Upravo zato što je tema komunikacije Beograda I Prištine aktuelna i podosta na elektrisana, što se Beograd iPriština uvek jednoobrazno stavljaju u kontekst politike, I što se u medijima manipuliše sa interpretacijama nekih “stvarnosti” koje uglavnom nemaju nikakve veze sa običnim ljudima I njihovim mišljenjima, rešila sam da napravim projekat vizuelne komunikacije. Okupljajući mlade umetnike, autore iz ova dva grada da komuniciraju samo fotografijama, bez reči koje se mogu pogrešno protumačiti.Bez ijedne fraze koja može biti izvučena iz konteksta, što je svojstveno ljudima na ovim prostorima kada je tema Kosovo. A ljudi koji tu komunikaciju prate preko sajta imaju priliku da sami uviđaju sličnosti i razlike. Dakle, 2 grada, 10 autora, 10 nedelja, 10 foto tema i nijedna reč. Vrlo brzo sam našla zainteresovane fotografe u Beogradu a zatim i u Prištini. Svidela im se ideja da budu slobodni u izboru teme kao i interpretaciji tuđih tema, jer bi svaki drugi vid interakcije podsećao na nešto već viđeno i nametnuto sa nekim drugim ciljem – istakla je o projektu autorka Ana Dragić.

Povezana vest:  Teatar Exit iz Zagreba gostuje u Ateljeu 212