Nemanja Stefanovic, predsednik upravnog odbora kulturne ustavnove Palilula, Ashen Ataljanc, Danilo Basic, predsednik opstine Palilula, Ksenija Gacinovic, direktor Skole igre,

Otvorena prva Škola igre Ašhen Ataljanc

Naša najpoznatija prima balerina Ašhen Ataljanc otvara Školu igre koja nosi njeno ime. Tim povodom, 18. maja u galeriji New Moment, održana je konferencija za medije. Osim Ašhen Ataljanc, koja je umetnički direktor ove škole, prisutnima na konferenciji su se obratili i Ksenija Gaćinović, direktor škole, Danilo Bašić, predsednik opštine „Palilula“, Nemanja Stefanovic, predsednik upravnog odbora kulturne ustavnove Palilula i predstavili zamisli i planove Škole igre Ašhen Ataljanc.

Škola igre Ašhen Ataljanc je nastala iz potrebe da se dobije kompletan igrač po svetskim kriterijumima i započinje sa radom od školske 2011/2012. godine. Škola igre će stipendirati jednog polaznika iz Srbije i jednog iz Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Black Friday u Delfi knjižarama i na sajtu delfi.rs

Ašhen Ataljanc, svetska vrhunska umetnica odlučila da se, nakon petnaest godina boravka u inostranstvu i dvadesetpet godina profesionalnog igračkog iskustva, vrati u Srbiju i podeli svoje znanje i iskustvo s naraštajima koji dolaze. Pedagoški doprinos Ašhen Ataljanac svetu baleta i igre biće od neprocenjive važnosti za nove generacije balerina i igrača u Srbiji, kroz direktno angažovanje ove umetnice na funkciji umetničkog direktora private Škole igre. Balerina Narodnog pozorišta u Beogradu, Ašhen Ataljanc, biće i vodeći profesor u svojoj školi igre, u kojoj su kao obavezni predmeti: klasičan balet, savremena igra, hip hop, gluma i repertoar.

Povezana vest:  Vesna Goldsvorti prva žena laureat književne nagrade „Momo Kapor“

Cilj Škole je da edukuje igrače koji će biti osposobljeni da primene stečena znanja u različitim projektima, koji zahtevaju široko poznavanje različitih stilova plesa. Škola igre će biti posrednik između igrača i drugih institucija, agencija, akademija, mogućih poslodavaca kojima je potreban igrač kao saradnik, kako u toku školovanja, tako i po njegovom završetku. Plan je da škola igre sarađuje sa svetskim akademijama i drugim školama uključujući i razmenu učenika. Osim edukacije igrača, Škola igra Ašhen Ataljanc je osmišljena kao promoter kulture i umetnosti.

Škola igre Ašhen Ataljanc u svom programu obuhvata i školu igre za decu koja podrazumeva tri časa nedeljno, dva klasičnog baleta i jedan čas hip-hopa, prilagođena uzrastu od 3 do 9 godina kao i balet za odrasle, tri časa  nedeljno. Škola će omogućiti i individalni rad na repertoaru (rad na ulogama, pripremu za audicije i pripremu igrača za različite projekte), kao i individualne časove sa predavačima, zatim organizovanje seminara plesa i saradnja sa medijskim kućama, modnim kućama i agencijama.

Povezana vest:  AKCIJA 3 TRILERA PO CENI OD 999.99 DINARA

Audicija za prijem igrača održaće se 19. juna 2011. godne, u prostorijama Dečjeg kulturnog centra “Majdan”, adresa-Kozjačka 3-5. Na audiciju se mogu prijaviti deca od 14 godina sa baletskim iskustvom. Prijave poslati na e-mail: [email protected]. Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu www.skolaigre.com.