tonyaward

Sutra dodela pozorišnih nagrada Toni

“Knjiga Mormona“, satirični šou o Mormonima od tvoraca TV serije “Saut park“ glavni je favorit za pozorišne nagade Toni koje će biti dodeljene sutra u Bikon pozorištu u Njujorku.

Nagrade Toni, koje se dodeljuju najboljim mjuziklima i predstavama na Brodveju biće uživo prenošene, a domaćin dodele biće glumac Nil Patrik Haris, zvezda TV komedije “Kako sam upoznao vašu majku“.

Povezana vest:  Mjuzikl "Kosa" očekuje 10.000. gledaoca

Ove godine se očekuje manje holivudskih dobitnika u odnosu na prošlu, iako su među nominovanima Frensis Mekdormand za “Dobre ljude“ i Al Paćino za ulogu Šajloka u “Mletačkom trgovcu“.

“Knjiga Mormona“ ima rekordnih 14 nominacija, potom slede “Skotsboro momci“ sa 12 nominacija – mjuzikl o devetorici crnaca koji su nepravedno optuženi da su napali dve belkinje u vozu u Alabami,

Povezana vest:  Svečano otvoren 28. Međunarodni festival pozorišta za decu

Mjuzikl “Sve može“ ima devet nominacija, a “Kako uspeti u poslu bez muke“ dobio je osam nominacija iako njegova zvezda Denijel Redklif, poznat po ulozi Harija Potera u istoimenom serijalu, nije nominovan.

Očekuje se da će “Knjiga Mormona“ tvoraca “Saut parka“ Meta Stona i Treja Parkera osvojiti nagrade u svim važnim kategorijama. Predstava cilja da potuče rekord “Producenata“ Mela Bruksa koji mje 2001. godine dobio 12 Tonija.

Povezana vest:  Program "Zvezdani tepih" za 25. rođendan Bitef teatra

Predstava o mormonskim misionarima u Africi je veliki hit i hvale je i publika i kritičari i pored politički nekorektnih komentara o rasnoj i verskoj netrpeljivosti.