poz_vremeplov1

Završen Pozorišni vremeplov

Danas, 12. juna, zvanično je završen prvi po redu Pozorišni vremeplov, jedinstveni događaj za decu koji se odigrao 11. i 12. juna na platou Ušće Shopping Centra.  Ovaj događaj, čiji je generalni pokrovitelj Ušće Shopping Centar, namenjen je deci uzrasta od pet do dvanaest godina, pokrenut je inicijativom studenata prve godine Fakulteta dramskih umetnosti i za cilj ima da pozorište „iznese na ulicu“, približi ga deci i da na zabavan i edukativan način upozna decu sa značajnim periodima u istoriji svetskog pozorišta.

Povezana vest:  Održana konferencija za novinare povodom Noći knjige

U toku dva dana trajanja ovog pozorišnog događaja, posetioci su mogli da vide na šest scena skečeve u trajanju od petnaest minuta koji su predstavili istoriju pozorišne umetnosti. Šarenom scenografijom, adekvatnim kostimima i tekstom koji je adaptiran za decu svaki od skečeva oslikavao je neku od epoha. Deca su imala prilike da vide hronološki poređane predstave od antičkog teatra, preko teatra srednjeg veka, , Šekspira, Molijera, Rosinija, pa sve do savremenog teatra, uživajući u najznačajnijim delima za istoriju svetskog pozorišta i drame.

Povezana vest:  Noć muzeja u Novom Sadu na 45 lokacija

Pored glavnog, posetioci su uživali i u pratećem programu, koji je bio sačinjen od niza interaktivnih aktivnosti, slikarskih radionica i rada sa animatorima, a uživali su i u taćkama žonglera, klovnova i mađioničara.