magija krvi

Magija krvi – nešto drugačiji paranormalni roman za mlade

Ljubitelji fantazi-horor tinejdž romansi i obožavaoci “Sumraka“ i sličnih serijala, sada će moći da uživaju u prvencu američke autorke Tese Graton “Magija krvi“ u izdanju “Čarobne knjige“ iz Beograda.

Oslanjajući se na već viđenu formulu neprilagođenih tinejdžera u malom gradu u nekoj američkoj zabiti čiji su roditelji tragično nastradali u nesreći, “Magija krvi“ je priča o Sili Kenikot čiji su roditelji krvavo nastradali i koja dobija očevu knjigu čini koja joj je misteriozno stigla poštom.

Povezana vest:  Poznat program 19. Beogradskog festivala igre

Ona na groblju slučajno upoznaje Nika, novog momka u gradu, koji i sam ima nekoliko mračnih tajni. Privučeni sudbinom i međusobnom hemijom, Sila i Nik moraju da otkriju ko još u njihovom malom gradu u Misuriju zna njihovu tajni i želi da se dokopa Siline knjige.

Za razliku od većina tinejdž serijala koji se bave vampirima i vukodlacima i drugim natprirodnim bićima, ovaj poduži roman ““o krvi, grobljima i poljupcima“ za glavnu temu ima magiju i hektolitre krvi.

Povezana vest:  Noć knjige - pun pogodak

Pomalo nespretna kombinacija naracije iz prvog lica i unosa iz starih dnevnika i neujednačeni ritam romana, otkrivaju da je reč o prvencu koji je, ako je suditi po komentarima čitalaca širom sveta, i pored toga uzbudljiv i zanimljiv i “totalno kul“.

Tesa Grant je, kako se navodi u belešci o autoru, oduvek želela da postane paleontolog ili čarobnjak, ali je umesto toga postala pisac, prevela ep “Beovulf“, proputovala svet i skrasila se u Kanzasu.

Povezana vest:  Pola vila, pola vampir: Isidora Mun

Grantova je napisala i drugi roman “The Blood keeper“ (Čuvar krvi) koji bi u štampi trebalo da se pojavi iduće godine i koji je, prema njenim rečima, sadrug “Magije krvi“ i priča o vranama, žrtvi i poljupcima.