dom_omladime_future

Dom omladine raspisao konkurs za projekte u kulturi

Dom omladine Beograda raspisao je konkurs za nove projekte u umetnosti i kulturi za mlade umetnike starosti do 30 godina.

Konkurs je otvoren do 20.septembra, a projekti mogu biti iz jedne umetničke discipline ili multidisciplinarni, pojedinačnih autora ili umetničkih grupa, udruženja, asocijacija i nevladinih organizacija, koprodukcije na nacionalnom ili međunarodnom nivou.

Povezana vest:  Izložbu PAJA JOVANOVIĆ/PAUL JOANOWITCH videlo više od 150.000 posetilaca

Izabrani projekti biće realizovani u Domu omladine ili drugim mestima u Beogradu, a njihova priprema i realizacija, prema pravilima konkursa, ne mogu trajati duže od godinu dana, dok se predložena forma i produkcioni okvir radova i projekata ne mogu menjati posle predaje konkursne dokumentacije.

Kod projekata biće vrednovani inovativnost, aktuelnost, atraktivnost za mlađu publiku, profesionalnost u realizaciji i materijalno-tehnička izvodljivost.

Povezana vest:  Improvizacija, aranžiranje, radionica za saksofoniste i džez ansambl pod palicom Amikama Kimelmana

Projekti mladih umetnika moraju biti novi, a stručna komisija neće razmatrati već realizovane projekte, kao i školske i studentske radove. Tri najbolja projekta biće uvršćena u program Doma omladine u 2012. godini.

Rezultati konkursa biće objavljeni na veb-sajtu Doma omladine i u štampi do polovine oktobra.