cembalo_festival_2011 

Festival čembala od 7. do 11. novembra
 
Međunarodni festival „Čembalo, živa umetnost“ počinje u sutra u Beogradu, a do 11. novembra biće organizovani koncerti, majstorske radionice i predavanja o tom instrumentu, najavio je Kulturni centar Beograda (KCB).
Na festivalu učestvuju čembalista Frederik Has iz Belgije i Lusi Halman Rasel iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i domaći muzičari.
Smotru će otvoriti Smiljka Isaković, Nataša Tasić Knežević I Andrija Sagić, programom „No pasaran“, posvećenim godišnjici smrti španskog pesnika Gabrijela Garsija Lorke.
Program čembalistkinje Bojane Dimković posvećen je najpoznatijim muzičkim porodicama 17. i 18. veka Skarlati i Bah, a na repertoaru Kamernog ansambla Beogradskog baroka biće takođe dela kompozitora Johana Sebastijana Baha.
Festival od 2003. godine organizuje Muzička redakcija KCB-a, a manifestacija posvećena promociji čembala jedinstvena je u jugoistočnoj Evropi.
Koncerti će biti održani u Svečanoj sali Skupštine grada I Atrijumu Narodnog muzeja u 20.00, a ulaz je slobodan.
Biće organizovane majstorske radionice čembala i predavanja, a vise detalja o festivalu dostupno je na Interenet adresi www.kcb.org.rs.
Povezana vest:  Otvaranje izložbe slika Beograd dodir Scvetova 4. maj u 19 časova Art café galerija Sava Centar