zaharova (1)

3. decembar, Velika dvorana Sava Centra

Najveća balerina sveta SVETLANA ZAHAROVA

 

Najveća balerina sveta, jedina prima balerina-assoluta na planeti – Svetlana Zaharova, koja svojim raskošnim baletskim umećem pleni publiku na najprestižnijim svetskim scenama, gostovaće u Beogradu, 3. decembra, u Sava Centru.

Zajedno sa njom nastupiće njeni prijatelji – najveće zvezde Boljšoj teatra, Marinskog teatra, milanske Skale,Baleta iz Hamburga i drugih svetskih baletskih scena.

Na programu će biti odabrane numere klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta u kojima Zaharova i ostali majstori igre ostvaruju svoje briljantne kreacije.

Povezana vest:  Izložbe u bečkim muzejima u drugoj polovini 2019. godine

Svetlana Zaharova će nastupiti u Beogradu, nakon godinu dana odsustva sa scene zbog rođenja bebe. Nedavni uspešni povratak na scenu Svetlane Zaharove obeležili su nastupi u Londonu, Tokiju, Rimu, Barseloni, kao i na otvaranju Boljšoj teatra, a iz Beograda putuje u Madrid na gala koncert u teatru Real. I pored ogromnog broja poziva iz čitavog sveta, Zaharova je Srbiju i Beograd unela na sam vrh liste prioritetnih zemalja i gradova u kojima gostuje sa svojim kolegama, vrhunskim baletskim igračima Rusije i sveta.

Ovogodišnji program gostovanja Svetlane Zaharove omogućiće publici ekskluzivan susret sa muzikom Čajkovskog, Dvoržaka, Brela, Rahmanjinova, Glazunova, Bizea, Vivaldija, Malera, Sen Sansa… a samim tim i sa koreografima svetskog renomea kao što su Lev Ivanov, Džon Nojmajer, Ben van Kavenberg, Asaf Meserer, Marijus Petipa, Alberto Alonso, Mihail Fokin, Džon Vilijams…Ovi svetski magovi koreografije su na muziku velikih majstora klasične i savremene muzike kreirali sola i duete koje karakterišu različite plesne estetike, raznovrsan koreografski rečnik i različite izvođačke scenske tehnike.

Povezana vest:  Istorijska saga o ljubavi i žrtvovanju: Četiri žene iz Istanbula

Na programu gostovanja Svetlana Zaharova i prijatelji su sola i dueti koji pripadaju najboljim delima klasične, neoklasične i savremene igre koji će lako, uz pomoć izvanrednog scenskog izvođenja Zaharove i ostalih plesnih umetnika, zadovoljiti kriterijume i ukus svih poštovalaca svih vidova umetničke igre.

Sa bogatog i raznovrsnog programa izdavajamo samo nekoliko plesnih poslastica – Smrt labuda Kamij Sen Sansa u izvođenjue Zaharove, solo koji je u maju ove godine maestralno igrala u pozorištu Koloseum u Londonu,  adađo iz baleta Labudovo jezero Čajkovskog, Prolećne vode Rahmanjinova, savremeni solo Revelation, adađo iz kultnog Bizeovog baleta Karmen, duet iz baleta Rajmonda…

Povezana vest:  „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića u prodaji

Pokrovitelji ovog baletskog dogđaja su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Megatrend Univerzitet.