jedini_prorok

„Jedini prorok“- triler o drevnoj tajni i smrtonosnoj zaveri
 
Ljubitelji „Poslednjeg templara“, „Da Vinčijevog koda“ i sličnih trilera, uživaće u romanu Marija Ridinga „Jedini prorok“ koji je nedavno objavila izdavačka kuća „Alnari“.
„Jedini prorok“ je priča o potrazi za izgubljenim proročanstvima Nostradamusa i dvojici ljudi koji će učiniti sve da otkriju njihove tajne.
Nostradamus je napisao 1.000 proročanstava, od kojih su 942 preživela.
Šta se dogodilo sa preostalih 52? Kakve tajne su krila ta proročanstva zbog kojih su izgubljena. Zbog čega je Nostradamus svojoj ćerki ostavio zapečaćen kovčeg?
Dvojica muškaraca pokušaće to da saznaju – Adam Sabir, pisac koji želi da oživi svoju karijeru i Akor Bal, pripadnik tajnog društva koje štiti „Tri antihrista“ koji se pominju u Nostradamusovim pisanjima.
Uverljivi likovi, zanimljiv zaplet smešten u tajnu francusku cigansku zajednicu, uzbudljive avanture čine „Jedinog proroka“ potencijalnim međunarodnim bestselerom na tragu romana Dena Brauna i Rejmonda Hurija, a prava na prevod prodata su u 27 zemalja.
Mario Riding rođen je u Engleskoj, a odrastao u Nemačkoj i Francuskoj. Studirao je komparativnu književnosti i specijalizovao se za nemačku i francusku literaturu i prevode.
U mladosti je radio na teretnom brodu, prodavao retke knjige, bio instruktor jahanja u Kejp Taunu, igrao je polo i vodio plantažu kafe.
Autor je četiri romana – uključujući i trilogiju Antihrist čiji je „Jedini prorok“ prvi deo – koji su objavljeni u 38 zemalja sveta u više od milion primeraka.
Autor je i osam stručnih dela – od istorije filma do knjiga o Nostradamusovim proročanstvima.
Pisao je i za mnogobrojne magazine i bio je gost mnogobrojnih emisija i dokumentaraca prikazivanih na kanalima „Diskaveri“, „Histori“ i „Nešenel džiografik“.
Povezana vest:  Novi roman Lusinde Rajli „Svetlo u prozoru" od srede u prodaji