PICASSO NA AZURNOJ OBALI

Pablo Picasso izložba NA AZURNOJ OBALI
 
U Beogradu će krajem sledeće nedelje biti otvorena izložba velikog španskog umetnika Pabla Pikasa. Izložba nosi naziv „Na Azurnoj obali“ i predstavlja retko viđenu kolekciju najvrednijih Pikasovih dela iz opusa keramike, srebra i zlata, koje je stvarao upravo na Azurnoj obali, u gradiću Valori, na jugu Francuske nedaleko od Kana.
Zahvaljujući  galeriji „Deva Puri“ iz Slovenije, koja je već poznata po organizaciji velike izložbe „Božanstveni svetovi“ Salvadora Dalija, domaća publika će imati priliku da u Beogradu vidi postavku koja otkriva najmanje izlaganu oblast u opusu Pabla Pikasa a to je keramika.  Iz nekoliko privatnih kolekcija prikupljeno je oko 100 eksponata – predmeti od keramike, srebra i zlata, praćeni su plakatima koje je Pikaso radio za godišnje izložbe keramike u Valoriju. Izložba će biti predstavljena publici u Regionu do kraja 2012.  – nakon Bleda i Beograda seli se i u Dubrovnik.
Izložba će se održati u prostoru zgrade „BEKO“ u Bulevaru Vojvode Bojovića 6-8 (nastavak Dušanove ulice, preko puta Zoološkog vrta) i trajaće od 3. februara do 15. aprila 2012. godine.
Svečeno otvaranje izložbe za medije i zvanice biće održano u četvrtak, 2. februara 2012. godine u 20h.
Dva puta nedeljno će biti organizovano stručno vođenje za sve posetioce izložbe. Pored glavnog izložbenog prostora, na istom mestu, u zgradi Beko, održavaće se i prateći program u vidu radionica, predavanja i projekcija filmova vezanih za lik i delo ovog svestranog umetnika.
Cena karte u redovnoj prodaji iznosiće 450 RSD uz mogućnost popusta na grupne posete.
 
{vsig}PABLO_PICASSO_IZLOZBA{/vsig}

 

Povezana vest:  Karmina Burana u izvođenju SNP-a u Sava centru