jdp_novo

Jugoslovensko dramsko pozorište gostuje u Crnoj Gori
 
Jugoslovensko dramsko pozorište gostovaće u naredna tri dana u Crnoj Gori sa predstavom „Elijahova stolica“ Igora Štiksa u režiji Borisa Liješevića, najavio je taj teatar. Ansambl će Štiksov komad najpre izvesti sutra na sceni Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, a dan kasnije, 31. januara, predstavu „Elijahova stolica“ imaće priliku da vidi publika u Tivtu.
Trodnevnu mini turneju po Crnoj Gori, ansambl JDP-a završava na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, 1. februara. Znalački vođena dramska priča i precizna gluma u predstavi „Elijahova stolica“ nedavno je oduševila publiku u teatru „Akzent“.
U najvećoj sali bečkog pozorišta, koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, sa velikom pažnjom je praćena životna i porodična drama glavnog junaka, pedesetogodišnjeg pisca Riharda Rihtera, Austrijanca koji odlazi u ratno Sarajevo u potrazi za svojim identitetom. Gledaoci su na nogama, ovacijama pozdravili glumce Svetozara Cvetkovića, Maju Izetbegović, Vlastimira-Ðuzu Stojiljkovića, Renatu Ulmanski, Jelenu Trkulju i Baneta Jevtića.

 

Povezana vest:  "Zbog njih sam volela Beograd" Isidore Bjelice u prodaji od 19. marta