Izložba fotografija Miloša Nadaždina „After dark“ u SUPERMARKET – u

after_darkSUPERMARKET concept store predstavlja rad jednog od naših najpoznatijih umetničkih fotografa Miloša Nadaždina. Proslavljen na polju estradno – modne fotografije fotogafišući zvezde domaće estrade poput Cece Ražnatović, Zdravka Čolića, Željka Joksimovića, Aleksandre Kovač i mnogih drugih, predstavlja nam svoju samostalnu izložbu pod nazivom „After dark“ čije otvaranje je zakazano za 09. mart u 20 časova.
Tema izložbe „After dark“ je večita borba sila mraka i svetlosti, borba stara koliko i čovek. Fotografije nam otkrivaju čovekovu prirodu na početku, na pragu svega, prikazuju nam ono što je otvorilo Pandorinu kutiju i pustilo zlo u svet.
Glamurom modne fotografije umetnik je uspeo da dočara stvaranje reda iz haosa i mraka, kao i oslobađanje stega sopstvenih i tuđih očekivanja – onih koje nameće društvo, ali i onih unutrašnjih koje čovek nameće sam sebi. Fotografije uvode u zonu optimizma, otvarajući svet koji je istovremeno nestvaran i prelep i poručuju da je najgore, ipak, prošlo uz utehu da je moglo da bude i mnogo gore.
Fotografije, koje nas izvode iz polja straha uznoseći nas ka slobodi i radosti, možete pogledati u art corner-u konceptualne radnje SUPERMARKET od 09. marta do 19.marta 2010. godine u Višnjićevoj 10.
Miloš Nadaždin rođen je 1980. godine u Beogradu. Još pri prvom susretu sa fotografijom u srednjoj školi u Bernu shvatio je da će ona biti njegov životni poziv. Uporedo sa izučavanjem fotografije završio je i Filološki fakultet u Beogradu. Fotografiji se ozbiljnije posvećuje 2004. godine, a dve godine kasnije
otvara sopstveni studio. Do sada su njegove fotografije objavljivane u najpopularnijim izdanjima u Srbiji, a kroz njegov objektiv prošle su skoro sve zvezde domaće estrade. Realizovao je i kataloge za poznate srpske modne kuće. Od 2009. godine bavi se i režijom.

Povezana vest:  Međunarodni dan knjige za decu - 2. april