ljiljana-blagojevic

Ljiljani Blagojević sutra uručenje nagrade
 
Nagrada „Žanka Stokić“ biće uručena sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu glumici Ljiljani Blagojević, za stvaralačku zrelost i bogatstvo umetničkog izraza.
Priznanje „Žanka Stokić“ svake godine dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu, grad Požarevac i dnevni list „Večernje novosti“ glumici koja je svojim umetničkim nastupom obeležila pozorišni i filmski život Srbije.
Ljiljana Blagojević do sada je odigrala više od 60 pozorišnih uloga, između ostalog, u predstavama „Galeb“, „Zlostavljanje“, „Janez“, „Prljave ruke, „Velika drama“, „Zečji nasip“, „Ženidba“ i“Nesporazum“.
Glumila je u više od 50 filmova, među kojima u „Sjećaš li se Doli Bel“, „Večernja zvona“, „Veliki transport“, „Miris dunja“, „Tako se kalio čelik“ i „Nož“, a igrala je i u brojnim TV serijama.
Nagrada „Žanka Stokić“ do sada je dodeljena Svetlani Bojković, Mileni Dravić, Radmili Živković, Đurđiji Cvetić, Ružici Sokić, Jelisaveti Sablić, Gordani Đurđević Dimić, Dari Džokić i Mirjani Karanović.
To priznanje sastoji se od plakete koju daruje nacionalni teatar, statuete Žanke Stokić (dar grada Požarevca), a novčani iznos poklanjaju „Večernje novosti“.
U Muzeju nacionalnog teatra sutra će biti otovorena i izložba posvećena Žanki Stokić pod nazivom „Žanka u mom snu“ autorke Verice Milošević.
Svečanost na kojoj će biti uručena nagrada počinje u 12.00.

 

Povezana vest:  Dodela Artzept međunarodne nagrade za dizajn u Beogradu