Samoubistvo nevinosti

Akcija izdavačke kuće Booka PROLEĆE JE, A JA ČITAM U SRBIJI
 
Izdavačka kuća Booka organizovala je online akciju pod nazivom „Proleće je, a ja čitam u Srbiji“ sa ciljem da probudi čitalačku publiku zapalu u zimski san i omađijanu predizbornim kampanjama. Takođe, ideja je i da se čitaocima sugeriše korišćenje internet prodaje knjiga pošto će knjige na akciji osim što će biti znatno jeftinije, do svih koji ih poruče preko sajta www.booka.in stići uz potpuno besplatnu dostavu.
NASLOVI NA AKCIJI
Svi naslovi na akciji predstavljaju bisere savremene književnosti, nagrađivane I čitane širom sveta.
Samoubistvo nevinost, prvenac je dobitnika Pulicerove nagrade Džefrija Judžinidisa, briljantno delo po kome je svoj debi film snimila Sofija Kopola.  Umesto 783 dinara na akciji košta 486 dinara.
Iiiii iii iiii je urnebesno satirično delo mladog američkog hipstera Tao Lina, delo koje predstavlja pravi kult među modernom njujorškom omladinom. Umesto 486 dinara na akciji košta 297 dinara.
Komplikovana dobrota autorke Mirijam Tevs  je proveo je više od godinu dana na kanadskoj bestseler listi, poneo je prestižnu Governor General’s Award i našao se u užem izboru za Gilerovu nagradu. Po mnogim kritičarima ovo je i najbolji kanadski roman u 21. veku. Umesto 594 na akciji košta 378 dinara.
Paranoja u Podgorici vodećeg crnogorskog pisca Balše Brkovića je izazvao neverovatnu pažnju tamošnje javnosti i prodat je u preko 10.000 primeraka. Umesto 675 na akciji košta 378 dinara.

 

Povezana vest:  Saopšteni dobitnici "Zlatnog beočuga" za 2009. godinu