kolaz_nemanja_knezevic

KOLAЖ festival Vas poziva da učestvujete u  izložbi fotografija Inspirativne filmske lokacije u Srbiji!

Tema izložbe je prostor, kao posebno važan element u procesu stvaranja filma. Ovom izložbom, ali pre svega kolekcijom fotografija koja će biti objavljena na našoj Facebook stranici, želimo da pomognemo i inspirišemo fimske stvaraoce da lakše pronađu mesto na kome će snimiti svoj film.
Svi oni koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, zalaze na najčudnija mesta kako bi napravili originalne fotografije, koje zaista mogu vrlo inspirativno da deluju, neka nam pošalju svoje predloge na adresu [email protected].
KOLAЖ festival se održava od 17. do 20. maja 2012. godine u Aranđelovcu i predstavlja inicijativu grupe studenata, koja nastoji da spajanjem  različitih atraktivnih sadržaja aktivira lokalnu publiku, pre svega mlade, i da ih podstakne da se kreativno izraze i  uključe u program festivala. Jedan od načina za lični doprinos festivalu  je upravo izložba koju ćete VI kreirati slanjem svojih fotografija.

Uslovi konkursa su:
– da je fotografija napravljena u Srbiji i da prezentuje lokaciju koja vas inspiriše ili podseća na neku filmsku priču;
-uz fotografiju obavezno je istaći koje je mesto u pitanju i koji grad, opština gde se lokacija nalazi.,
– fotografije šaljete  u originalnoj rezoluciji, neobrađene (po mogućstvu)

Povezana vest:  Novogodišnji operski gala koncert umetničkog ansambla ,,Stanislav Binički'' 28.decembra u Kombank dvorani

Ukoliko poznajete pojedinosti te lokacije (legende, priče) bilo bi značajno da nam i to pošaljete, kako bismo imali potpuni uvid o istoriji i značenju te lokaciji ljudima koje su je posetili ili koji žive u njenoj blizini. Lokacije mogu predstavljati enterijer ili eksterijer i važno je da je moguć pristup.

Konkurs je zvanično otvoren od 1. aprila do 1.maja 2012.godine, sve fotografije će biti objavljene na Facebook stranici http://www.facebook.com/kolaz.festival, a uz pomoć stručnog žiria, odabraće se do 30 fotografija koje će biti prestavljene na izložbi KOLAЖ festivala, tokom Noći muzeja 19.maja 2012.godine u galeriji Aleksandar Alek Đonović u Aranđelovcu.

Doprinesite KOLAЖ-noj atmosferi i posetite i učestvujte u programu Festivala u prelepom parku Aranđelovca.

 

Povezana vest:  Reprezentacija džezera iz Pekinga i glumaca iz Šangaja na Nišvilu