vidimo_se_u_kapkejk_kafeu-dzeni_kolgan_v

„Vidimo se u Kapkejk kafeu“ Dženi Kogan
 
Uz kapkejk kolače, večeras su o đakonijama i knjizi „Vidimo se u Kapkejk kafeu“ engleske književnice Dženi Kolgan razgovarale prevodilac Sanja Bošnjak urednica „Miljine kuhinje“ u časopisu „Lisa“ Milja Lukić i glumica Gorica Popović.
Izdavačka kuća „Laguna“, koja ulaže puno truda da što inventivnije predstavi svoja nova izdanja, obezbedila je podršku lanca pekara „Hleb i kifle“ da ponudi degustaciju kapkejkova različitih ukusa u „Delfi kafeu“ u SKC, što je dočaralo atmosferu kakva vlada u romanu.
Za ovu knjigu je poznata autorka serijala o kupoholičarki, Sofi Kinsela, izjavila da je „prava poslastica od početka do kraja“ a Anita Momčilović koja je bila moderator degustatorsko-literarne žurke je konstatovala da je „neodoljivo duhovit roman slatkog ukusa“.
Prema rečima prevodioca Sanje Bošanjak, glavna junakinja romana Isi je tripična predstavnica generacije devojaka, širom sveta, koje su ušle u četvrtu deceniju radeći dosadan, ali siguran kancelarijski posao koje sanjaju da će se pojaviti princ na belom konju i potpuno im promeniit život.
Promena je neizbežna kada dobije otkaz kao višak radne snage i pošto je na dnu sa njega mora da krene po svaku cenu, a to u Isinom slučaju znači da se odluči da postane sam svoj gazda i otvori kafić -pekaru u kome će služiti kapkejkove po receptu svoga deke.
Isin kafić postaje popularno mesto, a tu je i bankarski službenik koji joj je pomogao da stane na sopstvene noge i romansa je na vidiku i bez belog konja.
Za Goricu Popović koja je stekla reputaciju izvrsne domaćice i još bolje kuvarice knjiga je sjajan spoj tople ljudske priče bez jeftinih efekata i poslastičarskih recepata koji su sasvim primenljivi.
O receptima koji su sastavni deo priče lepo misli i urednica ženskog časopisa „Lisa“ koja ima svoju kulinarsku rubriku.
-Dok sam je čitala osećala sam mirise vanile, čokolade, cimeta koja je prsutna u Isinom Kapkejk kafeu i to je dokaz da je priča istinski topla, ljudska sa pravim emocijama jer i za pripremanje kolača potrebna je ljubav -rekla je Milja Lukić.

 

Povezana vest:  Promocija zbirke priča za mlade PROSTOR ZA MOKROG PSA