Talenti_ostvarite_san

Edukons stipendira talentovane slikare
 
Konkurs pod nazivom „Talenti ostvarite san“otvoren je za sve koji žele da upišu likovnu akademiju i da svoj talenat izgrade uz kvalitetno i kreativno obrazovanje. Stipendiju poklanjaju Univerzitet Edukons i Akademija klasičnog slikarstva, a prijave za učešće u programu traju do petka 27. aprila. Pobednika koji bude prošao sve faze testiranja, izabraće publika i stručni žiri 19. maja u okviru Noći muzeja, a on će osvojiti trogodišnje školovanje na osnovnim akademskim studijama na Akademiji klasičnog slikarstva u Novom Sadu.
Svi učesnici na konkursu prolaze kroz tri kruga testiranja, a za prijavu je potrebno poslati lične podatke i minimalno pet crteža i pet slika po slobodnom izboru tehnika i tema, u elektronskom formatu, na mejl [email protected]. Stručni žiri izabraće 20 finalista koji će priremiti posebne radove za izložbu na Noći muzeja koja će se održati 19. maja. Radovi će biti pod šiframa, a publika će biti ta koja će svojim glasovima zajedno sa glasovima stručnog žirija, odlučiti ko od talenata dobija stipendiju za školovovanje na Akademiji klasičnog slikarstva. Detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći na sajtu Univerziteta Edukons www.educons.edu.rs.
Univerzitet EDUCONS formiran je 2008. godine u Sremskoj Kamenici i Novom Sadu, sa misijom da studentima omogući sticanje znanja u skladu sa aktuelnim potrebama privrede putem studentskih programa koji korespondiraju sa međunarodnim naučnim trendovima. Univerzitet teži da u obrazovanju mladih ljudi bude moderan, autonoman, integrisan u akademsku zajednicu Vojvodine i Srbije, partner sa privredom, društvenom zajednicom i prestižnim univerzitetima u svetu.
U sastavu Univerziteta rade Fakultet za uslužni biznis, Fakultet poslovne ekonomije, Fakultet zaštite životne sredine, Fakultet ekološke poljoprivrede i Akademija klasičnog slikarstva, a ove godine  osnovani su i novi programi master studija Zelena ekonomija, Menadžment energetskih tržišta, Studije logistike, program Digitalne umetnosti kao i Fakultet za primenjenu bezbednost, koji nudi primenjeno multidisciplinarno znanje iz različitih oblasti bezbednosti: društvene, ekološke, korporativne i bezbednosti poslovanja.
Na fakultetima studenti se obrazuju na osnovnim akademskim, diplomskim akademskim (master), specijalističkim i doktorskim studijama, u skladu sa Bolonjskim procesom. Svi studijski programi Univerziteta Edukons su su akreditovani.

 

Povezana vest:  Život i smrt Džimija Hendriksa - "Dva su jahača prilazila" u prodaji od 24. decembra