Izložbu PAJA JOVANOVIĆ/PAUL JOANOWITCH videlo više od 150.000 posetilaca

150000_posetilacIzložbu radova čuvenog srpskog slikara Paje Jovanovića, koja je zatvorena u nedelju 7. marta u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, videlo je više od 150.000 posetilaca, saopštio je Narodni muzej.
Posledanjeg dana trajanja izložbe Paja Jovanović/Paul Joanowitch, Narodni muzej u Beogradu je u ranim popodnevnim časovima dočekao i nagradio 150.000 posetioca.
Stopredesthiljaditi posetilac, gospođica Ljiljana Ašković, je nagrađena katalogom izložbe koji pruža inspirativan i uzbudljiv okvir za razumevanje stvaralačkog opusa Paje Jovanovića. Autor studijskih tekstova je prof. dr Miroslav Timotijević, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, dok je autor kataloških jedinica viši kustos Petar Petrović, kustor Zbirke srpskog slikarstva XVIII i XIX veka.  
Podsećamo da izložba Paja Jovanović/Paul Joanowitch, Narodnog muzeja u Beogradu predstavlja centralni događaj obeležavanja jubileja, 150 godina od rođenja slikara Paje Jovanovića. Pri odabiru dela, kojima bi stvaralaštvo ovog izuzetnog umetnika bilo predstavljeno na najadekvatniji način, akcenat je stavljen na najreprezentativnijija ostvarenja ovog umetnika. Izložena dela, grupisana u četiri tematske celine, predstavljajući hronološki pregled Jovanovićevog slikarstva istovremeno pripovedaju o temama i predmetima umetnikovog intimnog promišljanja. 
Podatak da je izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch je do sada videlo više od 150.000 posetilaca, kao i činjenica da je prostor Galerije SANU često bio premali da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti, nedvosmisleno svedoče kako o kvalitetu izložbe tako i o izuzetnoj zainteresovanosti publike za stvaralaštvo jednog od najomiljenijih domaćih umetnika. 

Povezana vest:  Forenzička slika našeg vremena - knjiga "Pun kofer priča" Milana Ružića u prodaji od 8. septembra