Ana_-_Dobri_Saveti_-_Korica 

LJUBAVNovi naslovi „Kreativnog centra“ za decu i tinejdžere
 
Izdavačka kuća „Kreativni centar“ objavila je nekoliko novih naslova namenjenih deci i tinejdžerima.
Za najmlađe, „Kreativni centar“ pripremio je slikovnicu „Dobri saveti“ iz popularne edicije „Šta sve Ana zna“.
Autorski tim koji čine Simeon Marinković i Dušan Pavlić potrudili su se da ukažu deci na pravila ponašanja koja će i roditeljima biti od pomoći, jer će, čitajući knjigu zajedno sa decom, stvoriti klimu u kojoj će sa njima moći da razgovaraju o mnogim stvarima.
Ljubitelje knjige „Kofa bez dna“ očekuje nastavak – „Šašava flaša“ koji je zbirka zanimljivih zadataka i ogleda pomoću kojih deca otkrivaju svet oko sebe. Knjiga je namenjena deci predškolskog uzrasta i mlađim osnovcima.
Za mlađe osnovce biće zanimljiv i roman „Pampiri“ autora i ilustratora Darka Macana u kome Macan uz prepoznatljiv humor i osvrt na tinejdžerski život oživljava brojne likove iz horora i fantastike koji su poslednjih godina dominantni žanrovi u literaturi za mlade.
Za tinejdžere „Kreativni centar“ je pripremio dva izdanja – roman „Ples u tami“ i priručnik „Ljubav“.
„Ples u tami“ je prvobitno bio napisan kao scenario za pozorišnu predstavu i koji je, nakon velikog uspeha komada, irski pisac Piter R. Prendergast pretočio u roman.
Reč je o priči o Džes koja voli da igra i koja nije preterano popularna u školi. Džes ima brata koji obožava da je maltretira, upada u njenu sobu bez najave i nervira, što ne bi bilo toliko neobično da Džejms nije nastradao u saobraćajnoj nesreći.
Za sve one kojima su potrebna rešenja za razumevanje tajanstvene alhemije ljubavi, „Kreativni centar“ objavio je priručnik „Ljubav“ u kome se objašnjava šta znači voleti, zašto smo zbog ljubavi toliko stidljivi, kako da pozovemo nekoga na sastanak, zašto se u nekim porodicama ljubav pokazuje više nego kod drugim, zašto nas seks istovremeno i plaši i budi želju.

 

Povezana vest:  Zanimljive knjige za najmlađe uz koje će naučiti mnogo toga!