pismo-gospodje-vilme-korice

Novi roman Jelene Bačić Alimpić u prodaji od četvrtka
 
Novi roman Jelene Bačić Alimpić Pismo gospođe Vilme, pojaviće se u svim Delfi knjižarama u četvrtak 3. maja tačno u podne.
Istog dana u knjižari Delfi SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske), poznata TV novinarka potpisivaće roman za koji je Milomir Marić rekao da „umetnost ima smisla samo ako se deli sa drugima“. U svim ostalim Delfi knjižarama i Klubovima čitalaca Lagune prvih deset kupaca moći će da dobiju potpisano izdanje.
Jelena Bačić Alimpić, u novom romanu Pismo gospođe Vilme piše o ženi koja trpi i žrtvuje se zbog ljubavi udajom za čoveka koga ne voli. Ovaj misteriozni i senzualni roman otkriva skrivenu istinu o jednoj nesvakidašnjoj vojvođanskoj građanskoj porodici i patnjama žene koja je svoju ljubav založila kako bi druge sačuvala od siromaštva. Komplikovana ljubavna priča ostaviće dalekosežne posledice, a klupko zamršenih porodičnih odnosa razmotaće se tek tri generacije kasnije. Neočekivana saznanja do kojih će njen unuk doći navešće ga na razmišljanje o hijerarhiji porodičnih i ljudskih vrednosti u životu.
Povodom izlaska romana Pismo gospođe Vilme, Jelena Bačić Alimpić dala je ekskluzivnu izjavu:
„Pismo gospođe Vilme je porodična saga, dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu, složenom odnosu oca i sina, osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega priča o ženi koja je žrtvovala ljubav za dobrobit svoje porodice. Takođe, ovo je roman o samospoznaji, o otkrivanju porodičnih tajni koje menjaju život i koje u prošlosti pronalaze nauk za budućnost. Sugurna sam da će čitaoce iznenaditi kako književna forma romana, tako i neočekivani zapleti i obrti u priči o jednoj neobičnoj građanskoj porodici prošlog veka. Ujedno, to je priča o ženi koja je bila daleko ispred svog vremena, po svemu neobična i posebna. Takođe, Pismo gospodje Vilme je svedočanstvo o izdaji i vernosti, veri i nadi.”
Jelena Bačić Alimpić autorka je bestselera Ringišpil. Ovaj roman koji se nedavno pojavio i na turskom, u Srbiji je prodat u više od pedeset hiljada primeraka i jedan je od najprodavanijih romana današnjice.

 

Povezana vest:  Otvorena izložba Sunce slika slike na Festivalu nauke