Seri_Dzons_-_Dragulj_Medine_l[1]

Izdavačka kuća BeoBook iz Beograda objavljue ,,ČETIRI SESTRE, ČETIRI KRALJICE“ autorke Šeri Džons

Šeri Džons je američka spisateljica najpoznatija po svom kontraverznom prvom romanu, međunarodnom bestseleru Dragulj Medine, knjizi o ranim godinama života supruge-miljenice poslanika Muhameda, najslavnije i najuticajnije žene u islamu, a koji je svetsku premijeru, zahvaljujući našoj kući, imao baš u Srbiji.

Na novom romanu ,,Četiri sestre, četiri kraljice’’, autorka radi već tri godine. Posle serijala koji se bavio pitanjima iz istorije islama, i položaju žena u njemu, svojim jednostavnim i nadasve realnim pristupom, autorka nas vodi na interesantno putovanje, vraćajući nas u XIII vek, od prevrtljivih dvorova Francuske i Engleske pa do krvavih krstaških ratova, ona pripoveda ovu jedinstvenu i istinitu priču o pohlepi, pohoti, ambiciji i nadmetanju, objašnjavajući značenje istinske moći i oživljavajući ponovo četiri najproslavljenije žene svoga doba – sestre čije su strasti, osvajanja i potomstvo uobličili tok istorije.

Povezana vest:  Izložba radova Olje Ivanjicki na Kosančićevom vencu od 11. juna

Društveni model uspešne porodice, pitanje je koje se provlači vekovima. Večita tema o materijalnim dobrobitima naspram lične sreće, teorijama o izjednačavanju ličnih ciljeva individualne i emotivne sreće, naspram ostvarivanja materijalne sigurnosti i imovinskog spokoja, pružiće čitaocima novu bazu za razumevanje svetova u kojima su živeli naši preci, a u kojima mi obitavamo i danas.

Američka spisateljica poslednje nedelje maja dolazi u Srbiju, kako bi na pravi način približila čitalačkoj publici svoj treći roman. Posle premijere romana u Sjedinjenim Državama,  Šeri je odlučila da evropsku promociju nastavi u Srbiji, zemlji koja ju je tokom prethodnog boravka oduševila.

Povezana vest:  Priče o ljubavi Elize Valmorbide

Biografija Šeri Džons

Šeri Džons, diplomirani novinar, bavi se novinarstvom u Sjedinjenim Državama od 1979.godine. Spoljni saradnik raznih izdanja u Filadelfiji, Severnoj Karolini i Montani, ostvarila je u toku svog rada više lokalnih i državnih nagrada. Objavljivala je svoje radove i u časopisima kao što su Njuzvik, CMJ, Sautvest art i Rajder.

Džonsonova je bila angažovana kao dopisnik iz Montane i Ajdaha za kancelarije unutrašnjih poslova SAD, kao i za međunarodnu novinarsku agenciju Vašingtona.

Povezana vest:  Održana promocija romana "Ogledi o ljubavi i slobodi" Zorice Kuburović

Njen prvenac ,,Dragulj Medine’’ 2008.godine, nastao je iz želje za otkrivanje mistike arapskog sveta, čijim proučavanjem se bavi dugi niz godina. Jedan od hobija joj je i arapski jezik, kao i istorija islamske civilizacije. Sa romanom ,,Mač Medine’’ 2009.godine, nastavila je svoj opus.

Kad ne radi na novim knjigama, Šeri Džons putuje svetom, diskutuje i piše o slobodi govora, cenzuri, islamu i ženskim pravima.

Šeri  živi i stvara u Spoukenu, država Vašington, sa svojom ćerkom Marajom.