Arhiv_Jugoslavije

Napravite svoju turu u Noći muzeja!
 
Deveta Noć muzeja održava se u subotu, 19. maja pod sloganom „Odličan provod u muzejima“ kada će više od 150 institucija kulture – muzeja, galerija i izložbenih prostora publici ponuditi 100 zanimljivih sadržaja.
Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja poziva sve posetioce da naprave svoju turu u Noći muzeja tako što će posetiti stranicu www.nocmuzeja.rs i odabrati sadržaje najbliže njihovim interesovanjima.
U ponudi su dečji kutak, istorijska i savremena tura, radionica, performans, nauka i muzika. Događaji su rangirani prema tipu sadržaja, interesovanjima i populaciji kojoj su namenjeni a mnogi od njih su interaktivni i dodatno interesantniji.
Tako će zainteresovani posetioci devete Noći muzeja, premijerno, moći da obiđu Muzej Srpskog lekarskog društva i pogledaju kako se u Srbiji lečilo kroz vekove.
U Galeriji Narodne banke Srbije pored izložbe o brodovima u boci, autor će na licu mesta pokazati kako se jedrenjaci ubacuju u flaše različitih veličina.
U Manakovoj kući biće izloženi rodoslovi izrađeni tokom prethodnih deset vekova u Srbiji a zainteresovani će moći i da izrade i svoju prvu rodoslovnu tablicu.
Arhiv Jugoslavije predstaviće izložbu fotografija koja prikazuje omladinske radne akcije u periodu njihove najveće popularnosti – graditelji pruga i ideja na fotografijama, crtežima, graficima i u dokumentarnim filmovima.
Železnički muzej predstaviće makete putnih, teretnih i superbrzih vozova dok će Muzej vazduhoplovstva pokazati makete minijaturnih helikoptera, aviona I jedrilica.
Cilj tura jeste podrška dobroj pripremi i odabiru sadržaja za predstojeću Noć muzeja kao i lakše snalaženje u samoj noći dešavanja.

 

Povezana vest:  Premijera Ibzenove drame „Heda Gabler“ u nedelju 20. februara