atelje212
Rezultati sezone u Ateljeu 212

U pozorištu Atelje 212 ovog vikenda je prodata stohiljadita ulaznica u tekućoj sezoni, koju su već obeležili brojni uspesi, saopštila je PR služba tog teatra.
U izuzetno teškoj finansijskoj situaciji ipak je izvedeno čak šest premijera, odigrano 450 predstava, a raznovrsnim aktivnostima povećan je ukupan broj publike.
-Izdali smo 12.000 karata više nego prošle sezone, što pokazuje koliko repertoar Ateljea 212 odgovara na zahteve i potrebe današnje publike, jer je vratio nekadašnji duh Ateljea, aktivan odnos prema vremenu, sjajnu glumačku igru i predstave koje se tiču gledalaca – ističe se u saopštenju.
Ansambl je 53 puta bio na gostovanjima. Osvojeno je 26 nagrada na značajnim pozorišnim festivalima u zemlji i regionu.
Sopstvenim sredstvima Atelje je organizovao 3. festival pozorišne igre „Mucijevi dani“ i ugostio predstave iz Zagreba, Sarajeva, Splita, Kruševca, Maribora i Smedereva.
Kroz pet humanitarnih predstava u akciji „Za našu decu“, zajedno sa Studijom B, kupljeni su medicinski aparati za Institut za majku i dete i Univerzitetsku dečiju kliniku.
Pod pokroviteljstvom Skupštine i gradonačelnika Beograda organizovana je akcija „Naš grad – naše pozorište“ u kojoj četiri puta mesečno tokom aprila, maja i juna penzioneri mogu da kupe karte za matine predstave po 212 dinara.

Povezana vest:  Nova knjiga Nore Roberts Ostrvo čuda