pedeset-nijansi-SIVA-korice

Knjiga koja je oborila sve rekorde „Pedeset nijansi – SIVA“ od sutra u svim knjižarama
 
U knjižarama širom Srbije sutra će se u prodaji pojaviti svetski književni hit, roman koji je po prodaji oborio sve rekorde, prvi deo erotske trilogije E L Džejms „Pedeset nijansi – SIVA“ u izdanju izdavačke kuće Laguna. Prvobitno, roman je u SAD i Velikoj Britaniji objavljen u formi e-knjige zato što su izdavači strahovali da bi čitaoce bilo sramota da budu viđeni kako čitaju erotiku u javnosti. U roku od svega nekoliko nedelja, roman je rasprodat u stotinama hiljada primeraka pa se ubrzo pojavio u štampanom obliku i prodat u milionskim tiražima, premašivši po broju prodatih primeraka romane Džejmsa Patersona i serijal „Hari Poter“ Dž. K. Rouling.
Književna senzacija godine „Pedeset nijansi – SIVA“ prvi je deo erotske trilogije koji ispisuje mračnu, neistraženu stranu seksualnosti.
Prevodilac Eli Gilić objašnjava da roman „Pedeset nijansi – SIVA“ može da se poredi sa savremenom verzijom bajke „Lepotica i zver“ i da su žene postale slobodnije u razgovorima kada su u pitanju ovakve nekada tabu teme.
Ovaj hit roman govori o vezi manipulativnog milijardera Kristijana Greja i Anastasije Stil, koja tek što je diplomirala. Grej traži da ona potpiše ugovor koji mu omogućava potpunu kontrolu nad njenim životom. Kako teče zbližavanje, Anastasija otkriva da Grejove seksualne sklonosti podrazumevaju sadomazohistički scenario, korišćenje lisica, dominaciju, sadizam, vezivanje. Anastasija pristaje da kao zalog veze eksperimentiše prema Grejovom scenariju i ispunjava njegove fantazije u Crvenoj sobi bola.
E L Džejms, doskora nepoznata engleska televizijska producentkinja, od ranog detinjstva želela je da napiše roman koji će očarati čitaoce.
Roman „Pedeset nijansi – SIVA“ do sada je preveden na preko 30 jezika, a cena za ekranizaciju postigla je apsolutni rekord – čak pet miliona dolara. Navodno je Anđelina Džoli zainteresovana da režira film u kome bi misterioznog Greja trebao da igra vodeći mladi glumac današnjice Rajan Gosling, dok se kao mogući scenarista spominje Bret Iston Elis. Za sada se ne zna koja mlada glumica bi odigrala ulogu Anastazije Stil.
Roman je zabranjen u mnogim bibliotekama, a tamo gde nije, na listama čekanja je i po više hiljada ljudi. Na veb-sajtu amazon.com – prva tri mesta zauzimaju sve tri knjige serijala.
Ova erotska trilogija nosi različite podnaslove (Siva, Mračnije, Oslobođeni). Do kraja godine na srpskom će se pojaviti i druga dva nastavka.

 

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Smrt na sandalovom kocu" Mo Jena