Ulica-Sarlot

„Ulica Šarlot“ od ponedeljka u prodaji
 
U ponedeljak, 16. jula, u svim knjižarama Delfi i bolje snabdevenim knjižarama pojaviće se roman „Ulica Šarlot“ Denija Volasa. Ljubitelji Nika Hornbija i Tonija Parsonsa konačno će pronaći savršen spoj, jer je „Ulica Šarlot“ romantična ljubavna priča koja spaja ono što najviše volimo u savremenom britanskom romanu.
Povodom izlaska ovog romana iz štampe Laguna je u saradnji sa Beogradskim taksijem 9801 pripremila vaučer u vrednosti od 500 dinara za prvih pedeset kupaca knjige u Beogradu.
„Ulica Šarlot“ je dirljiva i duhovita, univerzalna priča o mladiću koji traga za devojkom i nailazi na brojne prepreke i neočekivane zaplete. Ovo je i neodoljiva ljubavna komedija koja će sigurno biti veliki hit ovog leta.
Dok Džejson stoji na uglu Ulice Šarlot neka devojka sa gomilom paketa muči se da otvori vrata taksija. U naletu samopouzdanja i odlučnosti, kao da je majstor koji zna tačno koju vrstu eksera da upotrebi, Džejson joj pridržava torbe, i ona mu kaže „hvala“, i to je bilo to. Zatvorila je vrata dok je Džejson gledao kako taksi odlazi. Tada je spustio pogled. Nešto mu je bilo u rukama. Mala plastična kutija. Pročitao je reči na njoj. Foto-aparat za jednokratnu upotrebu, 35mm. Džejson, bivši nastavnik, bivši momak, povremeno pisac i heroj protiv svoje volje sada ima dilemu. Da li treba da pokuša da pronađe devojku svog života? Šta ako je baš ta devojka ona prava? Da bi je pronašao mora da se posluži jedinim tragom koji ima, mora razviti film i izraditi njene fotografije.
Jedna britanska producentska kuća je već kupila prava za ekranizaciju ovog romana. Prava na prevod ovog romana kupilo je 14 zemalja širom sveta.
Deni Volas je novinar, pisac, scenarista, glumac, radio i tv voditelj. Živi u Londonu sa suprugom Australijankom. Pisao je za „The Scotsman“, „The Guardian“, „The Independent“, „Elle“, „Cosmo“, „The Times“. Autor je romana: „Are You Dave Gorman?“, „Join Me“, „Random Acts of Kindness: 365 Ways To Make the World A Better Place“, „Yes Men“ (po kojem je snimljen film), „Danny Wallace and the Centre of the Universe“, „Friends Like These“, „Awkward Situations for Men“.

 

Povezana vest:  Izložba kolaža Katarine Tanasković u ART CAFÉ-u Sava centra od 01. do 20. novembra