potraga_nora_roberts

Za opuštanje na plaži – novi roman N. Roberts „Potraga“
 
Izdavačka kuća „Alnari“ objavila je nedavno novi roman američke spisateljice Nore Roberts – „Potraga“.
Da su urednici beogradske izdavačke kuće prepoznali bestseler potencijal ove autorke svedoči i činjenica da je do sada u Srbiji objavljeno gotovo 30 naslova, od kojih je veći broj rasprodat ili štampan u više izdanja i koji na svakom sajmu knjiga privuku ogromnu pažnju čitateljki.
Autorka, čije se knjige u svetu prodaju u milionskim tiražima, u svojim „ljubavnim trilerima“ koristi manje-više istu formulu koja, i pored prekomerne upotrebe, i dalje privlači čitaoce.
Glavne junakinje su snažne, nezavisne i sposobne mlade žene interesantnih zanimanja – trener pasa, vidovnjak, rančerka, detektivka, umetnica – sa mračnim tajnama, dok su njihovi partneri misteriozni, talentovani, snažni muškarci koji čine sve kako bi ih zaštitili ne ugrožavajući im pritom slobodu.
Krimi delovi romana takođe su šablonski, sa stereotipnim zlikovcima koji na sve načine pokušavaju da dođu glave glavnoj junakinji.
Ono što Noru Roberts čini zanimljivom čitalačkoj publici su – pre svega pismenost i solidna sposobnost da napiše pitku priču, dobro proučene teme o kojima piše – bilo da je reč o pregovaračkoj tehnici ili dresuri pasa, manje-više dopadljivi likovi i nekoliko umereno začinjenih scena seksa ravnomerno raspoređenih u romanu.
Roman „Potraga“ iz 2010. godine američki književni listovi nazvali su „pravim književnim draguljem za sve obožavaoce Nore Roberts“.
Roman je priča o Fioni Bristou koja živi idiličnim životom na ostrvu nadomak Sijetla. Fiona drži uspešnu školu za dresuru pasa i pomaže vlastima u potrazi za nestalim osobama.
U njen život ulazi Sajmon, talentovani zanatlija koji, sa svojim štenetom, pronalazi put do njenog srca.
Fiona je, međutim, u prošlosti jedva pobegla od serijskog ubice koji je brutalno ubio njenog verenika i voljenog psa i baš kada joj se život promeni na bolje, pojavljuje se ubica imitator sa željom da završi ono što je njegov prethodnih započeo…
Izvestan broj romana Nore Roberts pretočen je u televizijske filmove u kojima su glumile američke glumice – Heder Loklir, Ališa Vit, Lijen Rajms, Kler Forlani, Fej Danavej…

 

Povezana vest:  Premijera predstave Ratna kuhinja sutra uveče u Ateljeu 212