Poslednja supruga Henrija VII
„Poslednja supruga Henrija VIII“, roman o Katarini Par

Izdavačka kuća „Evro Đunti“ objavila je roman „Poslednja supruga Henrija VIII“ u kome se istaknuta istoričarka i biograf Keroli Erikson okušala u pisanju fikcije i za glavnu junakinju svog romana izabrala je Katarinu Par, šestu i poslednju ženu engleskog vladara.
LJubitelji laganih istorijskih romana Filipe Gregori, ali i izuzetno popularne i odlično urađene serije „Tjudorovi“, uživaće u romanizovanoj priči o životu Katarine Par, inteligentne i obrazovane žene koja je živela u vreme kada žene uglavnom nisu bile gospodari svoje sudbine.
Autorka, koja je doktorirala istoriju na Univerzitetu Kolumbija, vešto prepliće fikciju i činjenice kako bi čitaocu opisala mladost Parove, njene brakove uključujući i brak sa Henrijem Osmim kome je zapala za oko u trenutku kada je verovala da će se udati za ljubav svog života, zgodnog i ambicioznog Tomasa Sejmura.
Jedva preživevši brak sa Henrijem, ona napokon uspeva da se uda za čoveka svog života samo da bi otkrila da joj je rivalka, tinejdžerka, princeza Elizabeta…
Autorka knjiga „Tajni dnevnik Marije Antoanete“, „Žozefina – život jedne carice“ i „Ana Bolen“, na vešt i uzbudljiv način i stilom koji se lako čita, priča priču o 15.vekovnoj engleskoj aristokratiji, intrigama, zaverama i izdaji na dvoru Tjudorovih.
Kako je jedan čitalac na sajtu „Amazona“ primetio, „Poslednja supruga Henrija VII“ je fascinantan pogled na ženu koja je preživela.

Povezana vest:  Putovanje kroz „Veličanstvenu deceniju“