pedeset_nijansi_oslobodjeni

Od danas u knjižarama finale erotske trilogije „50 nijansi“
 
Ljubitelji erotskih romana E. L. Džejms „Pedeset nijansi“ od danas će, zahvaljujući izdavačkoj kući „Laguna“ moći da pazare i poslednji deo bestseler trilogije „Pedeset nijansi – Oslobođeni“.
U poslednjem delu serijala, a britanska autorka je već isključila mogućnost nastavka, Anastazija Stil i Kristijan Grej su na medenom mesecu i uživaju putujući svetom.
Po povratku kući par i dalje ne zna mnogo toga jedno o drugome. Kristijan ne razume šta Anastazija vidi u njemu, Anastaziju brine njegovo zaštitničko ponašanje i nije spremna za brak. Oboje su, međutim, spremni da se potrude da im veza uspe, a Ana je i više nego spremna za eksperimentisanje u spavaćoj sobi.
Osim bračnih problema, Ana i Kristijan moraju da se suoče i sa drugim opasnostima – Anastazijinim bivšim šefom koji ih vreba i preti…
Roman, kao i prethodna dva, nije književni biser. Zaplet je predvidljiv, dijalog – prema rečima uglednih američkih kritičara – smešno naivan, a ni likovi nisu preterano razvijeni ali predstavlja lako štivo za razbibrigu i savršen kraj celog serijala – Ana i Kristijan će živeti srećno i dugovečno, a seksualni život će im biti fantastičan.
Džejmsova i u ovom romanu ispunjava očekivanja armije obožavalaca (samo u SAD trilogija je prodata u preko 30 miliona primeraka) kada je reč o seksualnim scenama.
I dok je u drugom delu pokušala da se bavi više pričom a manje seksom, u poslednjem seks se vraća na velika vrata a glavni junak, prema mišljenju brojnih čitalaca, napokon počinje da liči na dopadljivog i romantičnog heroja.
Povezana vest:  Novi roman Zorana Penevskog - "Sara i januar za dve devojčice"