Carobno-ogledalo-pozivnica

Zorica Kuburović predstavila osnovcima knjige o vilama
 
Lekar po profesiji, pisac i iscelitelj duša po opredenjenju dr Zorica Kuburović danas je predstavila drugu knjigu trilogije o vilama „Čarobno ogledalo“ buljuku osnovaca koji su došli sa svojim nastavnicima u tržni centar „Zira“
Na prostoru ispred knjižare „Lagune“ autentični predstavnici ciljne grupe (od šest do 10 godina) kojoj je autorka namenila knjige o vilama pokazali su da umeju da slušaju i kako nije potrebno da ih neko umiruje ako im se ponudi dobra zabava i priča koju im je priredio izdavač. Naime, prvo je nastupio simpatični, mladi mađioničar Mihajlo koji je apsolutno „opčino“ učenike prvih i drugih razreda sa Palilule i uveo u priču književnicu kao čarobnicu koja stvara čaroliju svojim bajkama.
Urednica ove knjige, Mina Kebin, i sama pisac za decu, ispričala je kako se srela sa Zoricom Kuburović i koliko joj to znači jer ju je ona vratila u svet vila, čarolija i bajki i naučila je kako su bajke nastajale.
Mina Kebin je „isprela“, na bajkovit način, istoriju nastanka bajki, od usmenih predanja do onih koji su ih zapisivali do pisaca koji su počeli da pišu autorske bajke ubacujući u priču imena braće Grim , kao sakupljača do Andersena kao pisca bajki, dodajući im i Zoricu Kuburović.
„Zorica smešta radnju svojih bajki u svet vila a one onda pričaju one starije bajke iz usmenih predanja, a to radi na tako lep način da ih mogu čitati ne samo deca, već i odrasli,jer ako je priča dobra ona je dobra za sve“, bila je ocena iskusnog urednika knjige.
Kuburovićeva, poznata po izuzetnoj komunikaciji sa decom svih uzrasta ,a inače majka troje, sada već odrasle, dece ispričala je kako je zapocela da piše trilogiju o vilama.“ Podižući dve devojčice smislila je dve male vile Vedrić i Svetlić i pišući o njihovim doživljajima „testirala“ ih na svojim ćerkama i ako im se tekst sviđao ulazio je u konacnci rukopis. Tako je nastala “ Škola za vile“ koja je doživlea ponovno izdanje kod „Lagune“.
Drugi deo „Čarobno ogledalo“ , kako je rekla spisateljica, začet je kada joj se sin razboleo i morala je da ga odvede u bolnicu. U sobi u koju su ga smestili videla je uplašene i žalosne mališane i svima je počela da priča bajke koje su sada pretočene u knjigu.
Autorka je najavila da sada piše i treći deo „Knjiga o junacima“ ali da još ne zna kada će biti gotova.
Odlomke iz knjige prvacima i drugacima čitao je mađioničar koji je druženje uz sokiće dopunio novim trikovima.
Povezana vest:  "Maestra" u prodaji od 8. aprila