IZLOZBA_POKRETOtvaranje izložbe Pokret, Nebojše Babića 25. marta 

Izložba Pokret, Nebojše Babića, otvara se u četvrtak, 25. marta, u 19h, u Galeriji Progres. Izložba označava početak projekta nastalog u saradnji sa Ajom Jung, u okviru Beogradskog festivala igre, najvećeg festivala ovog tipa u regionu.
Fotografišući igrače Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta iz Beograda i Pozorišta na Terazijama, Babić je istraživao pojam baleta, svet igre, stvarajući o njemu sopstvenu sliku, koju je preneo na fotografije. Puteve neverbalne komunikacije, koje istražuje savremena igra, ovoga puta proučavao je i sam autor, beležeći pritom pomak koji ona pravi.
Posebno interesantna je snažna energija, odnosno entuzijazam koji karakteriše svet komunikacije pokretom. Upravo ta energija bila je polazna tačka i inspiracija u posmatranju igrača i kreiranju slike o baletu, i igri uopšte, koja se nastavila kroz istraživanje granica između klasičnog i modernog. 
Beogradski festival igre koncipiran je tako da predstavi značajna stremljenja savremene igre, osnaži komunikaciju sa domaćom i inostranom publikom i uspostavi nove umetničke standarde i estetiku. Popularizacija savremene igre, kao i mogućnost da plesna umetnost nađe put do najšire publike, neki su od ciljeva ovog festivala, koje je podržala i izložba Pokret.
Izložba će biti otvorena do 3. aprila. 

Povezana vest:  Putujuća izložba – virtuelni dirigent