Suzana_Mancic,_promocija

„Alnari“ donosi na Beogradski sajam knjiga 200 naslova
 
Izdavačka kuća „Alnari“ se i ove godine pojavljuje na najvećoj smotri pisane reči sa oko 200 novih naslova.
Na štandovima u Hali 1 i Hali 4 predstaviće najaktuelnija dela strane i domaće književnosti, a pored specijalnih sajamskih popusta i akcija, obradovaće čitaoce gostovanjima omiljenih pisaca, ali i novim autorima.
Gosti „Alnarija“ tokom Sajma su tri istaknuta strana pisca: Kolin Falkoner, Havijer Moro i Ljudmila Filipova.
Jedna od najtiražnijih domaćih književnica, Gordana Kuić , pojavljuje se ove godine sa novom knjigom. Takođe, „Alnari“ je započeo novu ediciju – romansirane biografije poznatih, a prva od njih je tv ličnost Suzana Mančić.
Ovaj izdavač očekuje da će zirka priča „Sa druge strane noći“ omiljene književnice Gordane Kuić biti sajamski hit. Radnja priča obuhvata period od šest vekova, od 15. do 21. veka. a lokacije su Beograd, Jerusalim, Banjaluka, Lisabon, Fez, Palermo, Firenca, Sarajevu, vozu na putu za Niš.
„Napisala sam ove priče da biste razmišljali, uživali, saznali, uporedili se, osmehnuli i uzdahnuli“, poručila je autorka.
U svojoj romansiranoj biografiji Mančićka piše o vremenu koje je prošlo i koje ga je zamenilo, o ljubavi, razočarenjima, tajnim vezama sa nekim oženjenim i nekim veoma poznatim muškarcima, tu je niz srećnih i teških trenutaka tokom njene tridesetogodišnje karijere.
Među prevedenim knjigama ima istorijskih romana kao što je „Anastazija“ Kolina Falkonera o jednoj od mogućih verzhija šta se dogodilo sa istoimenom ruskom princezom.
Nakon knjiga „Crveni sari“ i „Indijska princeza“, Havijera Mora koje su osvojile čitaoce u Srbiji dolazi njegov novi roman „Carstvo, to si ti“. Knjiga je osvojila najprestižniju špansku književnu nagradu „Planeta“ za 2011.što je dovoljna preporuka, a u centru price je prvi brazilski car Pedro Prvi.
„Alnari“ je nosilac autorskih prava za dela Salmana Ruždija koga ne treba predstavljati srpskim čitaocima a sada je objavio njegov roman „Klovn Šalimar“.
Mlada bugarska bestseler autorka, Ljudmila Filipova,dobitnica nagrade „Žena godine“ 2011, opisla je u rimanu “ Staklene sudbine“ šta se zbiva sa ljudskim embrionima koji se čuvaju u naučnim laboratorijama.
„Alnari“ je prošle zime doveo u Beograd tursku spisateljicu Ajše Kulin da bi predstavila roman „Poslednji voz za Istanbul“, a sada joj je objavio roman „Zbogom“.
Žanru fantastike pripadaju novi nastavak serijala „Mračna kula – Vetar kroz ključaonicu“ Stivena Kinga, kao i njegova knjiga „Dalas 63“, a ljubitelje „Noćne straže“, Sergeja Lukjanjenka obradovaće još jedan nastavak „Nova straža“.
Najomiljeniji savremeni francuski pisac Gijom Muso ima novu knjigu „Sedam godina kasnije“ koja stiže za sajam.
Ljubitelje trilera očekuje novi naslov iz Danske „Žena u kavez“ Jusi Adler-Olsen, kao i „Bornova obmana“ Roberta Ladlama.
Za čitateljke koje vole „Alnarijeve“ ljubavne romane prpremeljene su knjige Amande Kvik „Sumnjiva igra“, Nore Roberts „Istinite la?i“ a tu je i Aeksandra Poter sa knjigom „Luda ljubav“.
Ljubitelji klasika imaju priliku da kupe nova izdanja romana „Razum i osećajnost“ i „Gordost i predrasuda“ Džejn Ostin i „Kraj jedne ljubavne priče“ Grejama Grina.
Povezana vest:  Novosadska "Noć muzeja" na čak 47 lokacija