atelje212

O Ateljeu 212 u petak na sednici Skupštine Beograda?
 
Rasplet spora između većeg dela glumačkog ansambla Ateljea 212 i upravnika Kokana Mladenovića mogao bi da se desi u petak, 9. novembra na sednici Skupštine Beograda, koja je osnivač popularnog beogradskog teatra.
U ansamblu su, kako je danas rečeno, dobili nezvanične informacije da će na dnevnom redu Skupštine biti predlog za smenu Mladenovića.
Ansambl to traži još od juna ove godine, a kako tokom leta nije bilo odgovora, organizovan je štrajk upozorenja u septembru, na početku nove sezone. Zatim je delegacija ansambla bila na razgovoru kod gradonačelnika Dragana Đilasa i tada je dogovoreno da će komisija razmotriti ceo slučaj.
Članovi ansambla rekli su Tanjugu da neće da odgovaraju na najnovije Mladenovićeve optužbe na njihov račun, koje se ponovo pojavljuju u medijima.
Rešili su da strpljivo sačekaju i taj petak, u nadi da će se konačno završiti, kako kažu, agonija u kojoj rade već mesecima.
Inače, PR služba Ateljea 212 najavila je za sutra konferenciju na kojoj će se novinarima obratiti Mladenović, bez detalja o čemu će govoriti.
Prema nezvaničnim komentarima u ansamblu, moguće je da će ponuditi ostavku.
Mladenović trenutno sprema mjuzikl „Zona Zamfirova“ na Terazijama i razgovarao je sa novinarima o toj predstavi, ali je odbio pitanje o stanju u Ateljeu.
-Danas govorimo samo o ‘Zoni Zamfirovoj’. Zona sumraka je tema nekih drugih konferencija – izjavio je on.
Predsednica Saveta za kulturu Beograda prof. dr Milena Dragićević Šešić izjavila je danas Tanjugu da Savet nije dao nikakvo zvanično mišljenje o ovom slučaju.
Ona je rekla da ne zna odakle u medijima „vest“ da je Savet preporučio gradonačelniku da smeni Mladenovića, dodavši da su pre dve-tri nedelje neki članovi Saveta davali svoja pojedinačna mišljenja.
Njen privatni stav je da je kod bitno poremećenih međuljudskih odnosa, kao što je slučaj u Ateljeu, prirodno da ode direktor. Ne možete otpustiti, na primer, sve kustose, da bi određeni čovek ostao na čelu nekog muzeja, navela je ona.
Međutim, Savet za kulturu, koji je juče u Muzeju grada Beograda održao svoj prvi sastanak, baviće se razvojnim strategijama, a ne pojedinačnim slučajevima, podsetila je ona.
-Članovi Saveta su volonteri. Pristali smo da radimo bez nadoknade jer želimo da doprinesemo razvoju kulture, a ne da se pretvorimo u sud za rešavanje dnevnih sporova – naglasila je Dragićević Šešić.

 

Povezana vest:  U prodaji nova knjiga Aleksandre Poter „Sledeće godine u ovo vreme“