Dzudi DencMeđunarodna poruka Džudi Denč povodom Dana pozorišta 

Pozorište je izvor zabave i inspiracije, ono ujedinjuje različite kulture i pruža mogućnost za obrazovanje i informisanje, napisala je ugledna britanska glumica Džudi Denč u poruci povodom Svetskog dana pozorišta (27. mart). 
U tradicionalnoj međunarodnoj poruci posvećenoj Svetskom danu pozorišta Džudi Denč je naglasila da se pozorište dešava širom sveta, i to ne samo u tradicionalnom pozorišnom okruženju. 
-Predstava može da se igra i u malom afričkom selu, u podnožju planine u Jermeniji, na otočiću u Tihom okeanu. Potrebni su samo prostor i publika. Pozorište može da nas nasmeje, rasplače, ali trebalo bi i da nas natera na razmišljanje i promišljanje – poručila je Džudi Denč. 
Prema njenim rečima, pozorište nastaje timskim radom, u saradnji glumaca i onih koje publika ne vidi, a koji su pođednako važni, jer njihove različite stručne veštine omogućavaju postavljanje predstave. 
-Svetski dan pozorišta zvanično je 27. mart. Ali po mnogo čemu, svaki dan trebalo bi da se smatra danom pozorišta, jer imamo odgovornost da nastavimo tradiciju zabavljanja, obrazovanja i prosvećivanja naše publike, bez koje ne bismo postojali – napisala je Džudi Denč. 
Ugledna britanska pozorišna, filmska i televizijska glumica Džudi Denč dobitnica je Oskara za sporednu žensku ulogu, nosilac Ordena Britanske imperije. Aktivna je u nevladinoj organizaciji Survajval Internešnel (Survival International). 

Povezana vest:  "Stilos art" na Sajmu sa Dovlatovom i knjigama za decu